Stjernespilleren mener Nora Mørk ikke kan bli verdens beste

– Hvis du bare spiller angrep, sparer du mye energi, sier Cristina Neagu, verdens beste håndballspiller.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

RIO DE JANEIRO (TV 2): Nora Mørk legger ikke skjul på at hun en dag vil bli verdens beste håndballspiller, men spilleren som i dag innehar den tittelen, mener den norske håndballstjernen mangler én ting for å bli nettopp det.

– Jeg liker å tro at jeg er en komplett spiller. Jeg spiller både offensivt og defensivt, men er nok best fremover, sier Cristina Neagu til TV 2.

– Hvis du bare spiller angrep, sparer du mye energi. Du klarer å tenke klart og spiller i prinsippet bare halve kampen, mener Neagu, som ble kåret til verdens beste håndballspiller i 2015, og er toppscorer i OL så langt.

Nora Mørk er Norges toppscorer i OL med 31 scoringer, men med sine 168 centimeter spiller hun kun angrep. Det innser hun at ikke er tilstrekkelig hvis drømmer om å bli verdens beste håndballspiller skal nås.

– Det er de mest komplette spillerne, absolutt, innrømmer 25-åringen.

Hvordan skal du bli det, da?

– Jeg må spille forsvar også, da. Jeg prøver.

Er det en ambisjon du har?

– Helt klart! Men det går på høyden. Du kan ikke ha både Stine (Bredal Oftedal, red.adm.) og meg på hver sin side. Da blir vi for små. Jeg ser den, og tar min rolle akkurat nå.

Men Mørk, som signerte for Györ før sommeren, har forsvarsplanen klar.

– Jeg hadde helt klart lyst til å komme på et lag med mer bredde, som kan gi meg sjansen til å prøve meg mer i forsvar.

Norge møter Romania i siste kamp i gruppespillet. Håndballjentene er allerede klare for kvartfinale, mens Neagu og Romania ha poeng for å avansere.

– Det blir knalltøft, men vi har lyst til å vinne, sier Mørk, som likevel får hyllest fra verdens beste håndballspiller.

– Jeg synes hun er veldig god og gjør en fantastisk jobb, spesielt med den høyden. Hun er kvikk og smart, og jeg har veldig sansen for henne. OK, så spiller hun ikke i forsvar, men hun er strålende, sier Neagu.

Norge møter Romania i den spennende gruppefinalen søndag fra klokken 21:40 på TV 2.