Intenst sekunddrama da USA slo Serbia

USAs basketstjerner holdt på å rote bort seieren i kampens siste sekunder.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

USA - Serbia 94-91

Det ble noen intense sluttminutter og -sekunder dra USAs basketstjerner slo Serbia natt til lørdag.

Med bare fem sekunder igjen, fikk Bogdan Bogdanovic mulighet til å utligne USAs trepoengsledelse, men skuddet hans traff utsiden av kurven.

Dermed ble det nok en seier til USA.

Kevin Durant åpnet ballet med noen enkle skudd, men det var først da DeMarcus Cousins nådeløst spant rundt en motstander og dunket inn 8-0 at det ble fyr i det amerikanske laget.

Serberne gjorde mange feil, og mistet ballen enkelt ved flere anledninger, som gjorde at Paul George, Jimmy Butler og gigantiske DeAndre Jordan fikk sette opp et aldri så lite dunkeshow. Miroslav Raduljica, Nikola Jokic og de andre serbiske spillerne kom aldri helt opp på samme nivå som stjernegalleriet fra NBA.

Etter første periode sto det hele 27-15 til USA.

Denne pasningen fikk TV 2-kommentatorne til å gå av skaftet

Slapp serberne innpå
I andre periode tok serberne seg litt sammen, samtidig som USA tok foten av gassen.

Det ble mye nesten i begge ender, men Raduljica og gjengen fikk etter hvert satt spillet. Serberne fikk på et tidspunkt USAs stjernespillere til å se ut som smågutter, da Jokic avsluttet et flott angrep etter en rekke ekstrapasninger.

Til pause ledet USA «bare» med ni poeng, 50-41. Raduljica sto som toppscorer med sine 14 poeng.

Serbisk momentum
Da Serbia begynte å få blod på tann, og Raduljica fikk dunket inn sine 16 poeng for kampen, fikk samme mann sin fjerde feil, og ble dermed sittende på sidelinjen resten av perioden.

Da ble det opp til spillere som Bogdanovic, Jokic og Markovic å ta ansvar. Mens kampen vippet klarte serberne å spise inn stadig mer av USAs ledelse, og var bare fem poeng bak på det nærmeste.

Hver gang amerikanerne rykket fra, klarte serberne å hente seg inn igjen, som gjorde at det var liv i kampen, til tross for den dårlige starten.

Cousins med nydelig dunk

Mot slutten fikk likevel USA en del gratismuligheter, og som sørget for en tipoengsledelse og 72-62 etter tredje periode.

Nervedrama
Serbia startet også fjerde periode sterkt, og klarte å knappe inn til en firepoengsledelse. Og selv om Raduljica kom på banen igjen, holdt det ikke mot DeMar DeRozan og Kyrie Irving, for det tok nemlig ikke lang tid før den store serberen ble utvist.

Serberne nærmet seg også i fjerde periode, og på det minste, i kampens siste minutt, var det bare tre fattige poeng som skilte, og begge lag hadde flere muligheter.

Med bare få sekunder igjen fikk Bogdan Bogdanovic muligheten til å sette en åpen trepoenger, men traff kurven, og kampen tikket ut i 94-91-seier til USA.