Full ordkrig mellom Hope Solo og Sveriges landslagssjef

USAs stjernekeeper slakter «feige svensker» etter kvartfinaletapet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

USA røk overraskende ut for Sverige i kvartfinalen i kvinnenes fotballturnering i OL fredag kveld.

Etter 1-1 til full tid og ekstraomganger, måtte det straffesparkkonkurranse til for å kåre en vinner.

Det stod 3-3 i da Lisa Dahlkvist stod klar til å ta svenskenes siste straffe. Med scoring ville hun sende amerikanerne ut av mesterskapet, og sitt eget lag til semifinale.

USAs stjernekeeper Hope Solo gjorde det hun kunne for å psyke ut Dahlkvist, men Örebro-spilleren slukket Solos siste håp da hun sendte sisteskansen den ene veien og ballen den andre.

Se USA-keeperens mislykkede forsøk på å psyke ut Dahlkvist i videovinduet øverst!

Etter oppgjøret gikk Solo til angrep på det svenske landslaget og deres trener Pia Sundhage, som tidligere har ledet stjernekeeperen og hennes lagkamerater til to OL-gull i 2008 og 2012.

– Jeg synes vi spilte en modig kamp. Vi skapte mange sjanser og viste masse mot. Men vi spilte mot en gjeng med feiginger. Det beste laget vant ikke i dag. Det mener jeg!, sa Solo ifølge Sports Illustrateds journalist Grant Wahl.

På spørsmål om hva hun mente med feiginger, utdypet Solo:

– Sverige gjemte seg på sin egen banehalvdel. De ville ikke spille fotball. De ville ikke presse, de ville ikke ta initiativ i kampen og de slo bare lange baller. Det er akkurat slik vi spilte da Pia (Sundhage, journ.anm.) var vår trener. Jeg tror ikke de kommer langt i denne turneringen. Det var bare skikkelig feigt, raste Solo.

Da Sveriges landslagssjef ble konfrontert med Solos uttalelser fnyste hun.

– Det driter jeg i! Jeg skal til Rio, hun skal hjem, svarte en akkurat passe arrogant Sundhage.

Landslagssjefen forklarte at det var denne måten hennes elever måtte spille for å slå de amerikanske stjernene, og kunne ikke brydd seg mindre om kritikken som kom fra den andre leiren.

– Vi gav amerikanerne en leksjon i forsvarsspill mot deres måte å angripe på. Det var slik vi kunne slå verdens beste lag. Jeg sier ikke det er vakkert, men akkurat det driter jeg i, svarte hun.

I semifinalen venter vinneren av vertsnasjon Brasil og Australia. Kampen ser du direkte på TV 2 Sumo tirsdag kl. 23.00.