HOLDER KORTENE TETT TIL BRYSTET: Mens Apple er tause, florerer ryktene på nett forut for en lansering. Bildet er fra en forhåndspresentasjon på Apple Store Williamsburg i Brooklyn, New York 28. juli.  REUTERS/Andrew Kelly
HOLDER KORTENE TETT TIL BRYSTET: Mens Apple er tause, florerer ryktene på nett forut for en lansering. Bildet er fra en forhåndspresentasjon på Apple Store Williamsburg i Brooklyn, New York 28. juli. REUTERS/Andrew Kelly Foto: Andrew Kelly

lanseres i september:

Slik blir iPhone 7

Som vanlig svirrer ryktene før en Apple-lansering. Dette er det ekspertene mener å vite om den nye iPhonen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Lanseringsdato: 7. september er den mest sannsynlige datoen. Det skriver i hvert fall den anerkjente Apple-spesialisten Mark Gurman i Bloomberg, og det stemmer godt med det andre eksperter mener å vite.

Alle de siste iPhone-modellene har blitt lansert i september. 7. september er dessuten en onsdag, og visstnok har Apple en forkjærlighet for å legge lanseringer til onsdager.

Dessuten avsluttes en kampanje på Beats hodetelefoner i USA 5. september, akkurat i tide til lansering av et nytt produkt som vil øke etterspørselen etter nye hodetelefoner. Apple kjøpte Beats i 2014.

Utseende: Alt tyder på at den nye telefonen vil ligne svært mye på tidligere modeller. Enkelte mener å vite at telefonen blir tilgjengelig i svart og blå utførelse, men dette er selvsagt ikke bekreftet.

Videre snakkes det om at iPhone 7 blir støv- og vanntett. Den blir trolig også tynnere enn dagens modeller for å matche Samsungs slanke telefoner. Her går det på tidels millimeter.

Teknologi: At hodetelefonutgangen vrakes, synes de fleste som mener å vite noe om nyskapningen å være enige om. Telefonen blir utstyrt med en Lightning-kontakt, og på den siden av dagens iPhone der det i dag er en hodetelefonutgang, kommer det en ny høyttaler. Hodetelefoner må derfor kobles til via Lightning-kontakten eller trådløst via bluetooth.

Enkelte bilder som sirkulerer på nettet viser at den nye telefonen har stereokamera. Ifølge andre mer eller mindre troverdige lekkasjer blir «kamer-humpen» man kjenner fra iPhone 6 borte slik at telefonens bakside blir glatt. Hjem-knappen blir trykksensitiv så den kan benyttes til flere funksjoner.

Pris: Den nye telefonen vil koste omtrent det samme som iPhone 6. Den enkleste versjonen vil ha 32GB lagringsplass, som er dobbelt så mye som i dagens modeller.

Ny Apple Watch: Samtidig med iPhone 7 ventes det at Apple vil lansere en ny versjon av klokken. Apple Watch har vært langt unna den salgssuksessen Apple hadde håpet på. Med den nye versjonen håper selskapet å få fart i salget.

Den nye klokken skal blant annet ha innebygget GPS, bedre batteritid, Facetime-kamera og bedre prosessor. Klokken har fått kritikk for dårlig responstid. Den nye klokken ventes å koste det samme som den gamle. Dermed vil første generasjon Apple Watch ventelig gå ned i pris, noe selskapet håper vil gi seg utslag i gode salgstall under julehandelen.

Kilder: Forbes, Tech Radar, Mac Rumors, business.dk