TIL SYKEHUS: Til sammen 24 mennesker ble fraktet til sykehus, mange av dem i ambulanse, etter den kraftige turbulensen torsdag. Foto/Illustrasjonsfoto: Rhonda Lynam/AP/Fred Prouser/Reuters
TIL SYKEHUS: Til sammen 24 mennesker ble fraktet til sykehus, mange av dem i ambulanse, etter den kraftige turbulensen torsdag. Foto/Illustrasjonsfoto: Rhonda Lynam/AP/Fred Prouser/Reuters

24 til sykehus etter kraftig turbulens:

– Mennesker ble kastet rundt som filledukker

De 146 passasjerene, som var på vei til California, fikk en flytur de sent vil glemme.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

22 passasjerer og to besetningsmedlemmer ble torsdag kveld fraktet til sykehus etter at et passasjerfly ble utsatt for kraftig turbulens. Dette melder flere amerikanske medier.

Airbus A320-maskinen, som tilhører selskapet JetBlue, var på vei fra Boston på den amerikanske østkysten til Californias hovedstad Sacramento. Turbulensen var imidlertid så kraftig at flyet måtte omdirigeres til Rapid City i Sør-Dakota, hvor det landet klokken 19.30 lokal tid.

– Som en dårlig drøm

Derek Lindahl er én av passasjerene som var om bord i flyet. Han forteller til CNN at kvinnen i setet foran steg over en halvmeter opp luften fordi hun ikke brukte setebelte.

– Jeg tok bokstavelig talt tak i henne i lufta og holdt henne fast til setet, sier han til tv-kanalen.

En annen passasjer beskriver det hele som en katastrofe.

– Folk fløy rundt. Det var som å være i en heis i 50. etasje som plutselig kommer ut av kontroll. Så treffer du bunnen, sier Rhonda Lynam til ABC News.

Hun forteller at folk ble kastet opp i luften, og blant annet traff taket og hattehyllene med hodet.

– Folk ble kastet rundt som filledukker. Alle gråt og skrek. Flyet var som en katastrofe, fortsetter hun.

Ble advart

Alan Lee, en lege som var om bord i flyet, sier at passasjerene ble advart før turbulensen ble skikkelig ille.

– Pilotene og kabinbesetningen ga tydelig beskjed om at vi måtte ta på setebeltene, sier han til NBC News.

Da turbulensen var over, var det rot over alt i kabinen.

– Det var masse bagger og drikkebegre over alt, sier Lee.

Flere episoder

Dette er imidlertid langt fra første gang at passasjerer og besetningsmedlemmer må til sykehus på grunn av kraftig turbulens.

I mai ble 31 mennesker skadd da et fly fra Etihad Airways fløy inn i et luftrom med kraftig turbulens.

I juni ble et Malaysian Airlines-fly på vei til Kuala Lumpur rammet av det samme. Bilder fra flyet viste matbrett og traller som lå slengt utover gulvene. Totalt 34 passasjerer ble skadd.

Ni fraktet med ambulanse

JetBlue opplyser til nyhetsbyrået Associated Press (AP) at syv passasjerer og to besetningsmedlemmer ble fraktet til sykehus med ambulanse etter hendelsen torsdag. Ytterligere 15 passasjerer ble fraktet med buss.

Ifølge talskvinnen fullførte 122 av passasjerene senere reisen til Sacramento, hvor de ankom nesten ti timer etter landingen i Sør-Dakota.

Sykehuset opplyser til NBC fredag at menneskene om bord kun pådro seg lettere skader, og at samtlige senere ble skrevet ut.

Lavprisselskapet er JetBlue er USAs femte største flyselskap, og flyr til en rekke destinasjoner i USA, Sør- og Mellom-Amerika og Karibien.