Ny norsk bronsemedalje i roing: – Vårt beste løp noensinne

Kristoffer Brun og Are Strandli tok Norges andre OL-medalje i Rio.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Med bronsemedalje i VM i fjor og medalje av likt valør i EM tidligere i år, var Kristoffer Brun og Are Strandli på forhånd blant de største medaljefavorittene i Rio.

Og i finalen i lettvekt dobbelsculler leverte nordmennene det som var forventet.

Med en imponerende sluttspurt rodde Brun og Strandli inn til en sterk bronsemedalje - kun 16 hundredeler bak irene Gary og Paul O'Donovan på andreplass.

  • Se thrillerfinalen i videovinduet over!

– Vi kan ikke tenke på avstanden opp til sølvet eller gullet. Vi hadde ikke mer inne. Vi kunne ikke gjort noe annerledes, sier Strandli.

– Vi gjør vårt beste løp noensinne, fortsetter han.

De franke storfavorittene Pierre Houin og Jeremie Azou vant gullet.

– Tidenes løp

Men Brun og Strandli sier til TV 2 Sporten at de følte de vant bronsen.

– Det er ganske uvirkelig. Det har vært fire år med opp og nedturer, men vi har jobbet godt. Teamet er fantastisk, makkeren min er fantastisk og vi får tidenes beste løp i finalen. Vi går for gull, drømmer om gull og tror vi kan ta gull. Men i dette løpet her, som må være tidenes tetteste, så vinner vi en bronse, sier Brun.

– Vi drar hjem med medalje og har nådd målsetningen, men ikke drømmen, sier han.

Strandli innrømmer at han var helt ferdig i kroppen etter finalen.

– Det føles veldig vondt og godt på samme tid. Mot slutten hadde vi ikke krefter igjen. Det handlet bare om å få årene i vann og gjøre alt vi kunne. Det føles som kaos og alt på en gang, sa han.

– Helt forferdelig jevnt

Brun hadde ikke trodd finalen skulle bli så jevn.

– Herregud, så jevnt det løpet var. Det var helt forferdelig jevnt, men samtidig blir man iskald i hodet. Du sitter der og observerer, ser du er på linje og tenker «vi må sitte økonomisk, vi må sitte økonomisk», sa han til TV 2.

Da de kom i mål visste ikke Brun hvilken plassering de hadde endte på.

– Jeg visste ikke hvilken plass vi endte på. Jeg er glad for at det ikke var fjerde. Det hadde svidd, sier Brun lattermildt.

Kom godt i gang

Brun/Strandli fikk en god start og lå likt med de franske forhåndsfavorittene i starten. Etter 500 meter var det kun et tidel som skilte den norske og den franske båten.

Lars Bjønness, roekspert i TV 2, synes de norske gutta gjennomførte en strålende finale.

– De fikk en flott utgang, og det handlet bare om å få finne rytmen. De fikk en rask start, akkurat som i semifinalen. Norge fikk en pangstart var bare noen tideler bak Frankrike ved 500 meter. Norge pushet virkelig favorittene, mente han.

Ved passering etter 1000 meter hadde Brun/Strandli tapt tid til den franske båten og ble forbikjørt av Sør-Afrika. Etter hver passerte også den irske båten nordmennene.

– Et fantastisk løp

– De måtte hele tiden være offensive og det kostet krefter. De datt litt ned, men svarte og angrep. Det ble utrolig jevnt, og spørsmålet var hvem som hadde spart flest krefter til de siste 500 meter, sa Bjønness underveis i løpet.

Fem båter gjorde opp om medaljene de siste 500 meterne. Med en god sluttspurt klokket den norske båten inn på 6.31,39. Det holdt til en bronsemedalje.

– Norge hadde flyt i båten og det ble veldig tett. Jeg synes det var et fantastisk løp, for de svarte og de svarte. Jeg er råimponert og fryktelig stolt over at det ble bronse, sa eksperten etter at medaljen var i boks.