Emilie Meng var 17 år da hun forsvant sporløst 10. juli. Hundrevis av frivillige leter fortsatt etter henne. FOTO: Politiet
Emilie Meng var 17 år da hun forsvant sporløst 10. juli. Hundrevis av frivillige leter fortsatt etter henne. FOTO: Politiet

Frivillige skal lete etter Emilie på en ny måte

De frivillige som leter etter Emilie Meng (18) gir ikke opp. Nå skal de forsøke en ny letemetode.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Emilie Meng har vært savnet i over en måned. Fremdeles leter venner og familie desperat etter jenta som forsvant sporløst.

Fredag kveld arrangerer organisasjonen Missing People enda en leteaksjon i området ved Korsør Stasjon, hvor hun sist ble sett 10. juli.

– Vi skal stille folk opp i en lang rekke. Nærmest skulder mot skulder og gå gjennom et område hvor hvert blad skal snus og hver stein vendes, sier insatsleder Lars Jensen i Missing People til TV øst.

Jensen vil ikke gå ut med detaljer om stedet de skal lete i frykt for at en eventuell gjerningsperson kan fjerne bevis.

Skulle gå hjem

Onsdag denne uken var det én måned siden Meng forsvant. Siden da har hun rukket å bli 18 år gammel.

Emilie Meng hadde vært ute med noen venner i byen Slagelse natt til 10. juli. Da de kom til Korsør stasjon, valgte vennene å ta en drosje hjem.

Meng ville høre på musikk, og bestemte seg i stedet for gå de fire kilometerne fra stasjonen og hjem.

Siden har ingen sett henne.

Tre teorier

Sporene har vært få, og politiet arbeider ut i fra tre teorier: At hun har forsvunnet av fri vilje, at hun har blitt utsatt for en ulykke, eller at hun har blitt utsatt for en forbrytelse.

Hverken politi eller de frivillige har fått noe gjennombrudd i saken. Allikevel vil ikke de frivillige gi opp av hensyn til familien.

– Tenk hvis det var vår datter, sier Jensen.

Mente de hadde sett Emilie

Emilie Meng er også blitt etterlyst i Norge. Det finnes imidlertid ingen indikasjoner på at hun befinner seg her i landet.

Politiet i Sydsjælland og Lolland politidistrikt ber om at alle som kan ha opplysninger i saken tar kontakt.

Akkurat dette gjorde tre personer, som mente at de hadde sett 18-åringen i byen Skive, tidligere denne uken. Én av disse ga politiet bilder av en jente som vedkommende mente var Meng.

Politiet avviste senere at bildene viser Emilie Meng.

De to andre personene ringte uavhengig av hverandre til politiet og fortalte at de hadde sett den savnede dansken ved Krabbesholm høyskole, skriver Ekstrabladet.