IKKE INNERTIER: Verken Odd Arne Brekne (venstre) og Ole-Kristian Bryhn var i nærheten av å kvalifisere seg til finalen fredag.
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix.
IKKE INNERTIER: Verken Odd Arne Brekne (venstre) og Ole-Kristian Bryhn var i nærheten av å kvalifisere seg til finalen fredag. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix. Foto: Ruud, Vidar

– Jeg hadde lagt ned hele livet for dette. Det føles som om fire år har blitt kastet bort

Skuffelsen i den norske leiren var stor etter at verken Ole-Kristian Bryhn eller Odd Arne Brekne klarte å ta seg til finalen på 50 meter rifle, liggende, fredag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

RIO DE JANEIRO (TV 2 Sporten): Verken Brekne eller Bryhn var engang i nærheten i kvalifiseringen.

Da var skuffelsen stor etterpå.

– Jeg skjønner etter 15-20 skudd (av 60, journ. anm.) at dette ikke er mulig, men jeg synes likevel jeg klarte å ta meg ganske greit sammen, sier Bryhn til TV 2 etter nedturen.

– Er det fristende å gi opp der en stund?

– Ja, på en måte så er det jo det. Å bare skyte seg ferdig og komme seg av gårde. Jeg hadde mest lyst til å bare grave meg ned, men jeg synes jeg klarte å gjennomføre konkurransen greit. Jeg skjøt så godt jeg kunne, men jeg har ikke noen forklaring. Man får bare prøve å nullstille seg og ta seg sammen og få løpt fra seg litt i kveld. Det er kjipt nå.

– Hvordan oppleves det å mislykkes i noe du har trent mot i fire år?

– Jeg har liksom lagt ned hele livet for dette. Sluttet i jobben og ofra alt for de 50 minuttene her. Og så kommer jeg på fjerde siste plass eller hva faen det var for noe… Det er dårlig. Det føles som om fire år har blitt kastet bort. Jeg kunne brukt de fire årene på noe helt annet.

– Vet ikke helt hvorfor vi ikke traff i dag

Etter en dårlig start måtte Bryhn ta til takke med en 43. plass til slutt etter å ha skutt følgende serie: 102.6, 101.9, 101.7, 104.5, 104.4 og 101.6.

Brekne ble den beste av de to nordmennene med 620,9 poeng etter en knallsterk avslutning med 105,5 poeng på de siste ti skuddene. Han klatret dermed inn blant de 30 beste og endte som nummer 28 med følgende serie: 103.3, 103.5, 101.4, 103.8, 103.4 og 105.5.

– I dag var det dårlige resultater. Jeg vet ikke helt hvorfor vi ikke traff i dag. De sier det er lyset som kanskje spilte de et puss - det var litt mørkt. Og de er selvfølgelig veldig, veldig skuffet med plasseringene sine. Men det er ikke godt å si akkurat hva det var som var galt, sier landslagstrener Espen Berg-Knutsen.

– Det er én øvelse igjen. På søndag. Har vi lov til å håpe på bedring?

– Ja, vi håper på bedring. Det er små marginer - sånn er det i denne sporten.

Kun de åtte beste gikk til finalen. Russiske Sergej Kamensky vant kvalifiseringen.