BEST: Turner Simone Biles (19) beviste for hele verden at hun er verdens beste turner. Torsdag vant hun mangekamp i turn. (AP Photo/Dmitri Lovetsky)
BEST: Turner Simone Biles (19) beviste for hele verden at hun er verdens beste turner. Torsdag vant hun mangekamp i turn. (AP Photo/Dmitri Lovetsky) Foto: Dmitri Lovetsky

«Jeg er ikke den neste Usain Bolt eller Michael Phelps. Jeg er den første Simone Biles»

Amerikanske Simone Biles (19) vant sitt andre OL-gull, og er på god vei til å bli en av de virkelig store OL-legendene.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Torsdag tok turner Simone Biles (19) sitt andre OL-gull i Rio de Janeiro.

Hun gikk seirende ut av mangekampen i turn, og innfridde dermed de skyhøye forventningene.

Biles' vanvittige talent, vinnende vesen og personlige historie har gjort at hun får voldsom oppmerksomhet over hele verden.

Ikke Bolt eller Phelps

19-åringen var ekstatisk over å ha vunnet sitt andre OL-gull.

– Jeg er så glad og lettet. Jeg har endelig klart det. Du vet aldri hvordan det føles før det treffer det, sa Biles like etter seieren.

Hun er klar på at hun ikke vil sammenlignes med alle andre.

– Jeg er ikke den neste Usain Bolt eller Michael Phelps. Jeg er den første Simone Biles. Jeg er akkurat den samme, bortsett fra at jeg nå har to OL-gull. Det føles som om jeg gjorde jobben min i kveld, sa 19-åringen etter å ha vunnet konkurransen.

Sitatet er gjengitt i en rekke amerikanske medier.

Biles har vunnet de 14 siste, store internasjonale konkurransene i verden – inkludert tre verdensmesterskap og fire amerikanske mesterskap.

Hilsen fra Hillary

Lagvenninne Aly Raisman tok sølv, og amerikaneren er klar på hvor talentfull Biles er.

– Det er ingen som tror de kan slå Simone. Vi er som søstre. Jeg sa det til henne – jeg vil du skal vinne og jeg vil komme på andreplass, sa Raisman etter konkurransen.

Presidentkandidat Hillary Clinton er blant de mange som har gratulert gull- og sølvvinneren.

– Gratulerer med å hente hjem gull og sølv, Simone og Aly. Vi er alle så stolte av dere! -H, skriver Clinton på Twitter.

Biles er den fjerde amerikanske utøveren på rad, som har vunnet olympisk gull i mangekamp i turn. Før henne vant Gabby Douglas (2012), Nastia Liukin (2008) og Carly Patterson (2004).