Dette skjedde i OL mens du sov

Biles vant igjen, Fiji banket Storbritannia i rugbyfinalen, kinesisk bordtennisduell, ustoppelige Phelps og delt svømmegull!

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Nok en Rio-natt er over. Fikk du ikke med deg alle høydepunktene? Her kommer en kjapp oppsummering av nattens viktigste hendelser.

Turn: Biles stjal showet - igjen!
USAs turnjenter har fått mye oppmerksomhet gjennom mesterskapet - og det med god grunn. De amerikanske kjæledeggene vant lagkonkurransen tidligere i mesterskapet, og stjernen Simone Biles fortsatte gullfangsten i natt.19-åringen vant den individuelle mangekampen suverent foran lagvenninnen Alexandra Raisman, mens Alija Mustafina fra Russland tok bronsen.

Rugby: Fiji banket Storbritannia og sikret sitt første OL-gull
Den lille øynasjonen hadde aldri tatt en eneste OL-medalje. Men i finalen i sjumannsrugby mot Storbritannia var det aldri noen tvil om hvor gullet ville havne.

Se nattens høydepunkter i videovinduet øverst i saken.

Fiji tok ledelsen tidlig, og var aldri i nærheten av å gi den fra seg. Stillehavsnasjonen ga seg ikke før det sto 43-7! Dermed kunne Fijis 900.000 innbyggere slippe jubelen løs for landets første OL-medalje - og det i den edleste valør.

Sandvolleyball: "Norsk" avansement
Ingen nordmenn var i aksjon i Rio i natt, men brasilianske Pedro Solberg har en bestefar fra Kristiansand. Sammen med sin makker Evandro måtte de vinne den siste gruppespillkampen mot latvierne Samoilovs og Smedins. Hjemmefavorittene taklet presset og kunne juble for plass i åttedelsfinalen etter en 15-7 seier i det avgjørende tredjesettet.

Bordtennis: Ma Long med overlegen seier mot landsmannen
Også i natt fikk vi en kinesisk finaleduell i bordtennis. Denne gang sto herrenes singelfinale for tur: Ma Long mot den regjerende mesteren Jike Zhang. Det første settet var så jevnt det overhodet kunne bli, men fra det og utover var Ma overlegen. 27-åringen vant de fire første settene og kunne dermed innkassere sitt første individuelle OL-gull.

Svømming: Ustoppelige Phelps tok gull nummer 22!
Også i natt var det medaljebonanza i OL-bassenget. I nattens første finale tok japanske Rie Kaneto gullet. Den omdiskuterte russeren Julia Jefimova tok sin andre sølvmedalje i mesterskapet, mens kinesiske Jinglin Shi tok bronsen.

På 200 meter rygg for menn tok 21-årige Ryan Murphy fra USA sitt andre Rio-gull, foran Mitchell Larkin (Australia) og Evgeny Rylov (Russland).

Den finalen som fikk mest oppmerksomhet i natt var definitivt herrenes 200 meter medley. Det siste mestermøtet mellom Michael Phelps og Ryan Lochte var det "alle" snakket om før løpet. Kunne Lochte stoppe OL-kongen, eller kunne kanskje Phelps slå Lochtes verdensrekord på øvelsen?

Delt gull på kvinnenes 100 meter fri

Det brasilianske hjemmehåpet Thiago Pereira startet sterkt, men på slutten viste Phelps hvorfor han er tidenes mestvinnende olympier. Gullgrossisten svømte inn til nok en suveren gullmedalje (nummer 22), nesten to sekunder foran Kosuke Hagino fra Japan. Med seieren ble Phelps også den første til å vinne den samme svømmedistansen i fire OL på rad. Bronsemedaljen gikk til kinesiske Shun Wang. Ryan Lochte endte på en skuffende femteplass, mens Pereira ble nummer syv.

I nattens siste finale startet Cate Campbell i hundre og lå an til ny verdensrekord etter 50 meter, men så kollapset australieren fullstendig! Dermed ble det ingen medaljer til hverken henne eller søsteren Bronte. I den høydramatiske innspurten var det ingenting som skilte amerikanske Simone Manuel og den canadiske 16-åringen Penny Oleksiak, som delte gullet på tiden 52.70. Svenske Sarah Sjöström tok bronse og dermed sin tredje OL-medalje i Rio.