Trakk seg fra OL for å beskytte sin syke hest

– Min kompis. Min venn. Hesten som har gitt alt for meg hele livet sitt fortjener ikke dette!

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det ville seg ikke helt for nederlandske Adelinde Cornelissen i dressurridning.

Den nederlandske rytteren har nå trukket seg fra lekene i Rio og forsvarer ikke sølvet hun vant under OL i London i 2012.

Grunnen er enkel. Hesten hennes Parzival ble syk på tirsdag.

Parzival ble bitt av et insekt og det har ført til at han er blitt dårlig og fått feber.

En veterinær skal ha undersøkt hesten, fått ned feberen og gjorde tester som førte til at Cornelissen stilte til start i konkurransen onsdag selv om temperaturen til hesten var lav.

FC Rio: Skal Thomas Giertsen ro for Norge?

Men ifølge Cornelissen skjønte hun at noe var galt i det de kom inn på arenaen.

Se Cornelissen og Parzival konkurrere under lekene i Rio øverst i saken!

– Jeg tok det rolig på oppvarmingen og ønsket ikke å ri for fullt. Han var ok, selv om han ikke følte seg sterk. Normalt for å være en dag som i går. Jeg gikk en del for å spare energi. Da jeg entret følte jeg allerede at han ga sitt ytterste og han er en fighter, han gir aldri opp, skriver nederlenderen i et langt innlegg på sin Facebook-side, og fortsetter:

Måtte tilkalle lege etter kvelningsforsøk i judo

– Men for å beskytte ham ga jeg opp. Min kompis. Min venn. Hesten som har gitt alt for meg hele livet sitt fortjener ikke dette! Så jeg gjorde en salutt og forlot arenaen, fortsetter Cornelissen.

Dette er ikke første gangen Parzival er blitt dårlig. I 2013 fikk hesten hjerteproblemer og ble operert for plagene, skrev bladet Horse and Hounds, også kjent fra storfilmen Notting Hill.

Samme blad avslørte i fjor at den 19-år gamle hesten skal pensjonere seg etter denne sesongen. Cornelissen har tidligere vunnet verdenscupen i 2011 og 2012, og tok sølv i OL i London 2012.