«King James» blir tidenes best betalte basketballspiller

Skriver under på vanvittig avtale.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

LeBron James (31) annonserte torsdag at han har bestemt seg for å fortsette karrieren i Cleveland Cavaliers etter å ha vært såkalt «free agent» i sommer.

En nyhet som på ingen måte kommer som noe stor overraskelse.

– Jeg vil at dere alle skal vite at jeg kommer til å signere en ny kontrakt med Cleveland Cavaliers, laget fra min hjemby, sa James i en video publisert på sin egen Twitter-konto.

Det er heller ingen overraskelse at 31-åringen kom til å gjøre gode penger på sin nye avtale.

Det som imidlertid kan sier å være oppsiktsvekkende, er at James, under sin nye kontrakt, for første gang i karrièren blir den best betalte spilleren i NBA.

Ifølge ESPN har NBA-finalens mest verdifulle spiller skrevet under på en kontrakt som gir ham vanvittige 823 millioner kroner over tre år.

Det første året vil James tjene 255 millioner kroner. Mens han under sitt andre år i den nye kontraktsperioden vil tjene i overkant av 270 millioner kroner. En kontrakt som som overstiger Michael Jordans' med Chicago Bulls fra 1996-97-sesongen, og gjør Akrons store sønn til tidenes best betalte basketballspiller.

I tillegg hevder ESPN at James har sikret seg en klausul i kontrakten som sier at han selv kan bestemme om han vil fortsette i Cleveland det tredje året.

– Jeg kunne ikke gledet meg mer til å komme i gang igjen og starte jobben med å forsvare NBA-tittelen. Vi vet at forrige sesong var magisk, at det var helt utrolig. Nå er jeg supergiret på å møte lagkameratene mine igjen og starte arbeidet frem mot kommende sesong, sa James.

I tillegg oppfordret James klubbens eier Dan Gilbert og klubbens daglige leder David Griffin om å signere J. R. Smith som også står uten kontrakt for øyeblikket, på en ny kontrakt.

Kevin Durant ble tidligere i sommer tidenes best betalte basketballspiller da han gikk fra Oklahoma City Thunder til tapende NBA-finalist Golden State Warriors, laget han selv var med å tape for i semifinalene.

Durant vil tjene 218 millioner i året, en årslønn James nå knuser.

Tidligere i sommer skrev TV 2 om den nye TV-avtalen som trer i kraft i NBA fra og med kommende sesong. En avtale som har bidratt til en enorm inflasjon i spillerlønninger.