Gytkjær med fem mål på to kamper: – Dødelig effektivt!

Tidligere Viking-spiller Yann-Erik de Lanlay ble sendt til sykehus da Rosenborg vant 2-0 i Stavanger torsdag kveld.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Viking – Rosenborg 0-2 (0-0):

Rosenborg styrte det meste av kampen, men Viking forsvarte seg godt.

Drøye 20 minutter før slutt sprakk imidlertid nullen.

Rosenborg kontret fem mot tre, og toppscorer Christian Gytkjær lurte ballen i mål bak Iven Austbø i det 73. minutt.

Det var danskens 12. scoring i Tippeligaen for sesongen, og nå har Rosenborg ni poengs forsprang ned til tabelltoer Odd.

– Rosenborg scoret etter en mønsterkontring. Det var en kontring de har gjort så mange ganger før. Det var fart, det var presisjon og det var dødelig effektivt, sa TV 2-ekspert Jesper Mathisen om Rosenborgs scoring.

Bare fem minutter senere scoret Gytkjær igjen etter nok en RBK-kontring.

Jonas Svensson fant toppscoreren i boksen som effektivt satte inn 2-0-scoringen.

– Den første scoringen kom etter en nydelig kontring. Det samme gjorde den andre. For en scoringsform Gytkjær er i om dagen, mente Jesper Mathisen etter danskens 13. mål for sesongen.

Etter nederlaget ligger Viking på en 7. plass på tabellen.

– Jeg er fornøyd med to mål, det var deilig. Jeg fikk en tung start, men har en oppegående formkurve, sa Rosenborgs tomålsscorer Gytkjær til TV 2 etter kampslutt.

Viking må selge
Viking-direktør Eirik W. Henningsen bekreftet overfor TV 2 Sporten i pausen at klubben har akseptert et bud fra en utenlandsk klubb på Joackim Jørgensen. Nå er det klart at Jørgensen er på vei til en moldovansk klubb.

Henningsen sier at Viking er tvunget til å selge spillere.

– Med tanke på Vikings økonomiske situasjon så er det åpenbart at vi måte gjøre det. Vi jobber intenst med å få balanse med utgifter og inntekter for å sikre at Viking er med i toppen. Vi streber oss etter å informere hele tiden, men det er utfordrende fordi vi vil kjempe i toppen parallelt med at vi må selge spillere, sa direktøren.

– Min jobb er å styre klubben økonomisk. Men jeg drømmer om at Viking kan bli Norges Leicester. Drømmen lever, sier han, og sikter til at han håper Viking kan vinne serien med mindre ressurser enn de største klubbene.

De Lanley sendt til undersøkelse på sykehus
Tidligere Viking-spiller Yann-Erik de Lanlay skadet seg i en duell med Samuel Adegbenro, og måtte forlate banen etter 18 minutter. Inn kom Elbasan Rashani.

TV 2 Sporten fikk opplyst at de Lanley ble sendt til sykehus for å ta røntgen av skaden.

– Dessverre så det stygt ut med kneet til de Lanlay. Det var tydelig at han fikk en vridning i kneet, og fysioterapeuten meldte at han måtte ut med en gang. Foreløpig er det uklart om skaden er langvarig, sa TV 2-ekspert Jesper Mathisen om Rosenborg-spillerens skade i pausen.

Slik startet lagene:

Viking (4-5-1): Iven Austbø - Julian Ryerson, Michael Haukås, Karol Mets, Kristoffer Haugen - Samuel Adegbenro, Claes Kronberg, Andre Danielsen, Björn Daniel Sverrisson, Tor Andre Skimmeland Aasheim - Patrick Pedersen

Innbyttere: Pål Vestly Heigre, Per-Magnus Steiring, Mathias Bringaker, Usman Sani Hassan Sale, Zymer Bytyqi, Stian Michalsen.

Rosenborg (4-2-3-1): 24. Adam Larsen Kwarasey 2. Jonas Svensson 4. Tore Reginiussen 5. Holmar Örn Eyjolfsson 20. Alex Gersbach - 7. Mike Jensen 8. Anders Ågnes Konradsen - 23. Pål André Helland 21. Fredrik Midtsjø 11. Yann-Erik de Lanlay (Rashani 18) 9. Christian Gytkjær