DREPT: Aaron Driver (24) ble drept av antiterrorstyrker onsdag 10. august etter han skal ha planlagt å sprenge seg selv i luften på et travelt sted i rushtiden. Kanadiske Driver har tidligere sverget troskap til IS. FOTO: JOHN WOODS/THE CANADIAN PRESS/AP
DREPT: Aaron Driver (24) ble drept av antiterrorstyrker onsdag 10. august etter han skal ha planlagt å sprenge seg selv i luften på et travelt sted i rushtiden. Kanadiske Driver har tidligere sverget troskap til IS. FOTO: JOHN WOODS/THE CANADIAN PRESS/AP Foto: John Woods

Skjøt kanadisk IS-sympatisør etter tips om kommende angrep

Kanadisk politi hadde informasjon om at Aaron Driver (24) skulle angripe et travelt sted midt i rushtiden.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Nyhetsbyrået AP skriver at Aaron Driver (24) onsdag ble skutt og drept av kanadisk politi etter han angivelig skal ha planlagt en terroraksjon.

Driver ble drept da han satt i en taxi like utenfor huset hans i Strathroy i Ontario-provinsen i Canada onsdag ettermiddag, skriver den kanadiske avisen National Post.

Skulle sprenge seg selv i rushtiden

Drosjen var omringet av politi. Han utløste en bombe i drosjen, og skal ha planlagt å utløse en til. Før han fikk gjort det ble han tatt av dage av politiet.

Politiet bekrefter overfor AFP at han hadde eksplosiver på seg, og sverget troskap til terrororganisasjonen IS i en video.

Ifølge CTV News skal Driver ha planlagt et angrep på egen hånd. Planen var angivelig å sprenge seg selv i luften på et travelt sted i rushtiden onsdag.

Hyllet IS

24-åringen var godt kjent for kanadisk etterretning og politi, og ble tidligere i juni i fjor arrestert for å ha sverget troskap til IS på nettet, ifølge BBC.

Driver, under psaudonymet Harun Abdurahman, skal flere ganger ha tvitret om terrororganisasjonen Islamsk Stat (IS) i gode ordelag, og skal ha oppfordret organisasjonen til å målrettet angripe kanadisk militær og politi. I tillegg applauderte han terrorangrepet hvor Michael Zehaf-Bibeau drepte en kanadisk soldat under en seremoni ved Canadas krigsmuseum i Ottawa i 2014, skriver CTV News.

Han ble aldri tiltalt for Twitter-meldingene.

Faren: – Han gikk ned en mørk sti

Nyhetsbyrået AFP skriver på Twitter at FBI tipset kanadisk politi om et nært forestående angrep.

National Post har snakket med faren til den drepte IS-sympatisøren, som bekrefter at det er hans sønn som er drept.

– Vårt største mareritt har blitt virkelighet. Så lei meg og sjokkert som jeg er, overrasker det meg ikke at det har blitt slik. Aaron var en god gutt som gikk ned en mørk sti og ikke fant lyset igjen, sier Wayne Driver.