Sjekk Nora Mørks herlige statistikk

Etter tre kamper er hun Norges soleklare toppscorer, og 25-åringen står oppført med en noe spesiell statistikk.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Lille Nora Mørk er blitt en gigant i OL.

Så langt har hun hele 25 mål og 25 assist. Det betyr at hun allerede har vært direkte involvert i 50 av Norges 85 mål. Det betyr at hun har vært sist eller nest sist på imponerende 60 prosent av alt Norge har foretatt seg fremover.

– Det er tydeligvis et bra tall for meg, smiler den venstrehendte bakspilleren.

– Jeg har kommet til mange gode sjanser, og klart å sette ballen i mål. I tillegg har det blitt en del mål på straffe, og det har jeg jobbet med. Jeg har skutt veldig mye på trening og jobber hele tiden med å være nøye, utdyper den ferske Györ-spilleren.

Mørk har tidligere slitt med å bli litt for het i toppen når det koker på banen, men føler hun har funnet oppskriften til OL-suksess i Rio.

– Jeg prøver å ikke gjøre så mye ut av det. OL er stort, men det er bare en håndballbane, og håndball kan jeg, så da spiller det ingen rolle om det er i Norge eller i Rio. Å tenke sånn har vært nøkkelen så langt.

For fire år siden måtte jenta fra Bækkelaget stå over OL på grunn av en skade, og har siden harr Rio-lekene som sin store drøm.

– Det er fortsatt en drøm, å endelig være her. Jeg storkoser meg og gleder meg til hver eneste kamp. Jeg har ikke vært nervøs og det er så utrolig deilig. Når jeg først er her har jeg ikke lyst til å gå rundt og være preget.

Etter tap i åpningskampen står Norge nå med to strake seiere, før motstander i OL-finalen for fire år siden venter fredag. Se Norge-Montenegro på TV 2 fra klokken 21.40.