Svakt pund lokker horder av nordmenn til Storbritannia

Det har blitt mye billigere å feriere i Storbritannia, og flyprisene kan rase i høst.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

På Gardermoen onsdag møter TV 2 nordmenn på vei til London. De smiler ekstra mye.

– Det er helt utrolig! Det er jo blitt billig å være der borte nå, sier guttegjengen ved innsjekkingen.

Pund til bunns

Det de sikter til, er at det britiske pundet har tapt seg mot krona med 50 øre på bare ei uke, og har falt fra 13 til 11 kroner bare siden jul.

– Vi regner med at det vil holde seg der en stund, sier Erik Bruce, sjefanalytiker i Nordea. Han sier at særlig Brexit (Storbritannias varslede utmeldelse ut av EU) har bidratt til det.

London calling

Flyselskapene har allerede begynt å merke Brexit-effekten.

– Når pundet er billig, betyr det at det blir dyrere for briter å reise til Norge, og billigere for nordmenn å reise til Storbritannia. Det merker vi ved at det nå er flere nordmenn enn briter på rutene mellom Norge og Storbritannia, sier informasjonssjef i SAS, Knut Morten Johansen.

Priskrig til høsten

Irske Ryanair har varslet sitt inntog på Oslo lufthavn med London-flyvninger fra oktober, med priser helt ned i 138 kroner en vei. TV 2 har sjekket prisene på en tilfeldig utvalgt helg i november.

Reiser man ut fredag ettermiddag fra Oslo lufrhavn og returnerer søndag kveld, tilbys følgende priser tur/retur (prisen er avrundet og inneholder ikke ekstrakostnader enkelte selskaper opererer med):

Ryanair: 850 kr

Norwegian: 1800 kr

SAS: 2550 kr

British Airways: 2800 kr

Lasse Sandaker-Nielsen i Norwegian sier konkurransen blir hard.

– Det blir tøft, men vi skal gjøre det vi kan for å være med i priskrigen. Dessuten tilbyr vi tjenester som Ryanair ikke har, som nyere fly og gratis internett, så vi ønsker dem velkommen etter på Gardermoen.