NY DOMMER: Tore Petterson blir nytt fast medlem i dommerpanelet i Skal vi danse. Foto: Geir Egil Skog/TV 2
NY DOMMER: Tore Petterson blir nytt fast medlem i dommerpanelet i Skal vi danse. Foto: Geir Egil Skog/TV 2 Foto: Geir Egil Skog

«Sofa»-Tore (37) blir ny dommer i Skal vi danse

Tore Petterson, kjent fra TV-programmet SOFA, blir dommer i Skal vi danse denne høsten.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Denne uken ble det kjent hvilke dansepar som skal svinge seg på parketten i Skal vi danse som har premiere 27. august.

Se hvem kjendisene skal danse med her

Ny dommer

Når den nye sesongen sparkes i gang er det med en helt ny fast dommer i panelet – nemlig Tore Petterson, kjent blant annet fra NRK-programmet SOFA.

– Jeg gleder meg veldig til dansehøsten! Seerne kan forvente et følelsemessig fyrverkeri, ler Petterson.

Petterson som har bakgrunn som standup-komiker og jazzsanger, er heller ikke ukjent med dansen.

Allerede som liten gutt opptrådte han med dans foran familie og venner. Da han var syv år begynte han på danseskole, der han konkurrerte fram til han var 16 år.

– Jeg startet med dans i lambada-tiden, og fortsatte videre med standard-dansene. Det å konkurrere i dans, lage et show og opptre foran et publikum synes jeg var en fantastisk opplevelse. Favorittdansen min var rumba, sier Petterson.

– Behøver ikke være feilfritt

Petterson skal sitte i dommerpanelet ved siden av Trine Dehli Cleve, Merete Lingjærde og Egor Filipenko. Dehli Cleve har vært dommer i samtlige sesonger av ”Skal vi danse”. Lingjærde debuterte som dommer i fjor, og er i tillegg prorektor ved Kunsthøgskolen i Oslo og leder for en av danseutdanningene ved samme skole. Hun er også kunstnerisk leder for Oslo Dance Ensemble.

DOMMERNE: Egor Filipenko, Merete Lingjærde, Trine Dehli Cleve og Tore Petterson. Foto: Geir Egil Skog/TV 2.       
DOMMERNE: Egor Filipenko, Merete Lingjærde, Trine Dehli Cleve og Tore Petterson. Foto: Geir Egil Skog/TV 2.        Foto: Geir Egil Skog

Filipenko har tidligere vært proffdanser i ”Skal vi danse”, og tok steget fra parketten til dommerbordet i fjorårets sesong.

Petterson håper hans rolle som dommer skal bringe et nytt perspektiv til kvartetten.

– Dans har alltid betydd utrolig mye for meg, og var et fristed for meg da jeg barn og ungdom. Det er mange år siden jeg konkurrerte i dans og jobbet med teknikk, holdning og trinn. De andre i dommerpanelet er mer meritterte og har mer danse-utdannelse enn meg, og min oppgave blir å vurdere helheten i dansene, det følelsesmessige uttrykket og historien parene forteller gjennom dansen sin. Dans behøver ikke være feilfritt for å være perfekt i mine øyne, sier Petterson til TV 2.

Trine Dehli Cleve ser fram til å få Petterson som kollega:

– Vi gleder oss til å ha med oss Tore bak dommerbordet i høst, og jeg tror at vi fire dommere utfyller hverandre godt. Tore har en ekte danseglede og stort engasjement, og skal være TV-seernes representant i dommerpanelet. Vi ser alle fram til å se årets deltakere på parketten 27. august!, sier Dehli Cleve.

Skal vi danse har premiere 27. august på TV 2.