Brun og Strandli til OL-finale

Kristoffer Brun og Are Strandli tok seg videre fra semifinalen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den norske båten ble nummer to i sitt heat og er dermed i finalen i dobbeltsculler lettvekt.

Se semifinaleheatet i videovinduet øverst i saken.

– En kamp
Norge gikk rett i ledelsen fra start og fikk en båtlengdes avstand etter de første 500 meterne. Ved passering 1000 meter ledet Brun/Strandli med nesten tre sekunder på den sørafrikanske båten.

500 meter før mål hadde imidlertid den sørafrikanske båten hentet inn den norske båten og i mål var den norske duoen 64 hundredeler bak. Polen var det siste laget som sikret seg finalebillett fra heatet.

Etterpå innrømmet de norske gutta at det ble tungt utover i heatet.

– Det var tungt. Det føltes veldig bra de første 700-800 meterne, så ble begge slitne. Det ble en kamp, for begge ble så sinnsykt slitne. Det ble en kamp om å holde seg der oppe for å ikke dø fullstendig, sa Are Strandli til TV 2 Sporten etter semifinalen.

– Skal gå bra i finalen
– Kanskje den gode starten gjorde at det ble så tungt mot slutten. Men jeg er ikke bekymret for finalen. Vi var nede i kjelleren i dag, men skal opp igjen, mente han.

Brun er heller ikke bekymret for at semifinalen tappet duoen for krefter.

– Kroppen fungerte bra. Men semifinalene er de tøffeste løpene. De siste 500 meterne ble utrolig lange. Da trodde jeg nesten at finalen skulle ryke, så det var godt å komme i mål. Det skal gå bra i finalen, men det orker jeg ikke å tenke på nå, sa en sliten Brun til TV 2 Sporten.

Finalen i dobbeltsculler lettvekt går fredag. Frankrike, USA og Irland er de øvrige finalelagene.

Den norske båten skulle egentlig vært i aksjon i semifinalen onsdag, men den ble flyttet til torsdag grunnet elendige værforhold.

Se finalen i lett dobbelsculler på TV 2 fredag kl. 15.44