Himmelfalne leger fikk se livets aller største mirakel

Barnet blir født med fosterposen intakt.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

En tvillinggutt som ble født ved Santa Casa-sykehuset i Sao Paulo lørdag, ga legene og sykepleierne en uforglemmelig opplevelse.

Først kom den ene tvillingen i full fart gjennom keisersnittfødsel. Den andre tok seg god tid. Så god tid at fostersekken ikke revnet, og legeteamet kunne beundre et av livets mirakler med egne øyne.

En av sykepleierne i rommet, Gih Flor de Lis, filmet fødselen, og etter opplastingen på Facebook, har videoen blitt sett over 300.000 ganger.

«Det var magisk! Så fantastisk for hele teamet! Dette skjer en gang per 80.000 fødsler» skriver sykepleieren på sin facebookside.

Hun sier det var en ære å få lov til å filme det unike øyeblikket. Vi kan se at teamet tar seg god til å beundre barnet som forsatt får oksygen av moren gjennom navlestrengern. Barnet beveger seg inni sekken, og legene kjærtegner hånden hans.

Vanligvis revner fostersekken under fødselen, eller en lege kutter hull i den med en skalpell under keisersnittet. Denne videoen viser fosterlivets aller siste fase før barnet skal ut og ta sitt aller første åndedrag.