Carl I. Hagen lanserte selvbiografien «Ærlig talt» tilbake i 2007. Nå har boka fått en rekordhøy pris - av politiske grunner.  Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX .
Carl I. Hagen lanserte selvbiografien «Ærlig talt» tilbake i 2007. Nå har boka fått en rekordhøy pris - av politiske grunner.  Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX . Foto: Larsen, Håkon Mosvold

Bokhandler krever 5000 kr for Hagens biografi – slik at ingen skal kjøpe den

En bokhandler i Tvedestrand har bestemt seg for å ta 5.000 kroner for Frp-politiker Carl I. Hagens politiske memoarer grunnet politisk uenighet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ifølge Dagbladet skrev bohandleren på sosiale medier at han ikke ønsket at noen skulle lese memoarene til «Mannen som i disse dager støtter kandidaturet til Donald Trump», og har derfor satt opp prisen på det ene eksemplaret han har av boka «Ærlig Talt» til 5.000 kroner.

– Istedenfor å kaste boka har vi satt prisen til kroner 5.000. Det vil nok forhindre de fleste fra å kjøpe boka, skriver bokhandleren på sosiale medier.

Hvis noen likevel skulle ville kjøpe boken, lover bokhandleren at pengene uavkortet vil gå til «Refugees Welcome to Aust-Agder».

Bokhandleren sier til Dagbladet at de som reagerer på sensuren kan betrygge seg med at bokhandelen selger biografien til Frp-topp Siv Jensen til vanlig pris.

Tidligere Frp-formann Carl I. Hagen uttaler til avisen at han også synes bokstuntet var et morsomt politisk påfunn. (©NTB)

DYR BOK: Om du har lyst til å kjøpe boka til Carl I. Hagen i Tvedestrand, må du betale dyrt. Alternativt finnes den gratis på biblioteket. Foto: Skjermdump/Facebook
DYR BOK: Om du har lyst til å kjøpe boka til Carl I. Hagen i Tvedestrand, må du betale dyrt. Alternativt finnes den gratis på biblioteket. Foto: Skjermdump/Facebook