Bjørgen kan fortsatt ikke trene for fullt: – Trente for hardt etter fødselen

Marit Bjørgen er tilbake på landslaget etter fødselspermisjonen, men mamma-Marit kan fortsatt ikke følge programmet til de andre landslagsløperne.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Marit Bjørgen er tilbake på landslaget etter fødselspermisjonen, men mamma-Marit kan fortsatt ikke følge programmet til de andre landslagsløperne.

På en pressekonferanse i Lillehammer utdypet Bjørgen hvorfor hun ikke er i stand til å trene for fullt.

– Trente for hardt etter fødselen
– Jeg fikk en skade igjen like før sommeren. Det var en overbelastning. Det dreier seg omto tretthetsbrudd i bekkenet. Den første var i slutten av mars, like før NM, på venstresiden. Så fikk jeg en overbelastning på høyre side, sa Bjørgen.

Før hun la til:

– Nå er det gått ganske lang tid, 12-13 uker. Jeg har trent alternativt i sommer. Det har vært mye trening med sykkel og så har jeg fått gått på rulleski. Status nå er at jeg får trent det meste, utenom løping. Det venter vi lengst mulig med. Jeg haster meg ikke tilbake og bruker den tiden jeg har. Jeg har godt tid frem til februar, mente Bjørgen, som innrømmet at hun har trent for hardt etter fødselen:

– Det viktigste for meg er å ta vare på helsen og være mor for Marius. Så kommer langrenn i den tredje rekken. Jeg var for offensiv etter svangerskapet og fødsel, og tålte ikke den belastningen jeg fikk i starten, oppsummerte skidronningen.

Bjørgen satser på å være tilbake for fullt i sesongåpningen på Beitostølen. Men hun er usikker på hvor mange verdenscuprenn hun vil delta i denne sesongen.

– Først må jeg være i form og god nok, så vil jeg legge en plan for å prestere best mulig i Lahti. Jeg håper at jeg får gå de fleste verdenscuprenn før jul, sa Bjørgen.

Trente på rulleski
Denne uken har den nye landslagstreneren, Roar Hjelmeset, samlet løperne på Lillehammer. I dag, torsdag, klokka 07:45 stakk Marit Bjørgen ut på rulleski, mens de andre dro på løpetur Lillehammer - Sjusjøen klokka 08:30.

Skidronningen, som ble mamma i jula, har pådratt seg en belastningsskade i hoften som har gjort at hun har måttet trene alternativt. En annen konsekvens av skaden er at hun i tillegg har trukket seg fra blant annet Oslo skishow og Blinkfestivalen.

På spørsmål fra TV 2 da hun stakk avgårde på rulleski i dag om hvor mange løpeturer hun har siste året var svaret: – Det er ikke mange!