TALTE I NATT: På et valgkampmøte i Florida onsdag kveld anklaget Trump Obama og Clinton for å være «grunnlegger og medgrunnlegger av IS». Foto: Joe Raedle/Getty Images/AFP
TALTE I NATT: På et valgkampmøte i Florida onsdag kveld anklaget Trump Obama og Clinton for å være «grunnlegger og medgrunnlegger av IS». Foto: Joe Raedle/Getty Images/AFP Foto: JOE RAEDLE

Trump: – Obama er grunnleggeren av IS

Og Hillary Clinton er medgrunnleggeren, mener den republikanske presidentkandidaten.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– IS hedrer president Obama. Han er grunnleggeren av IS. Han er grunnleggeren av IS, ok? Han er grunnleggeren. Han grunnla IS. Og jeg vil si at medgrunnleggeren må være kjeltringen Hillary Clinton.

Det sa den republikanske presidentkandidaten til høy jubel fra tilhengerne under et valgkampmøte i Florida onsdag.

Trump tok også med mellomnavnet til Obama, Hussein, når han snakket om ham, melder nyhetsbyrået AP.

– Radikal islamistisk terror. Folk liker ikke å si det. Vår president nekter å bruke uttrykket. Hver gang det er et arrangement, spør jeg meg om han kommer til å si det denne gangen. Og han sier det ikke, sa Trump.

Det er ikke første gang 70-åringen har knyttet Obama til ekstremistgruppen. I juni tvitret han en artikkel fra nettstedet Breitbart hvor det sto «Obama-administrasjonen støttet aktivt al-Qaida i Irak, terrorgruppen som ble til IS», skriver Politico.