– Grøvdal bør bli «årets trener»

Andreas Thorkildsen er mektig imponert over Karoline Bjerkeli Grøvdal, som trener seg selv.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

RIO DE JANEIRO (TV 2): Grøvdal har hatt en kjempesesong med bronse i EM, og en imponerende rekke med både personlige- og norske rekorder.

– Gjør hun det bra i OL, så synes jeg nesten hun burde nomineres til «årets trener», sier TV 2s friidrettsekspert, med et lite glimt i øyet.

– Krever mye
Samtidig vet Thorkildsen alt om hvor krevende hverdagen er for en toppidrettsutøver.

– Min trener, Åsmund Martinsen, gjorde alt av planlegging for meg. Det krever mye arbeid, og mye ettertanke. Du må sette deg ned å se på planene hele tiden, så det er imponerende det hun gjort i år, sier han.

Grøvdal er ikke helt uenig.

– Er du årets trener i norsk friidrett?

– Tja, kanskje det. Vi får se etter OL da, ler hun.

Hun mener det var utenkelig at hun kunne trent seg selv bare for noen år siden.

– Jeg er 26 år og har gjort det her i 13 år, og vet hva det dreier seg om. Og jeg har en helt annen trygghet enn det jeg har hatt før. Så jeg føler meg veldig rolig og sikker på mitt opplegg.

OL-hjelp
Men under OL i Rio har hun fått litt ekstra hjelp av Ståle Jan Frøynes og Olympiatoppen, som følger henne opp under lekene.

– Jeg har veldig mange gode folk rundt meg. Om de ikke er trenerene mine, så har jeg mange gode personer som jeg kan spørre om alt. Så jeg står ikke og lurer på ting.

Frøynes ønsker ikke å uttale seg om Grøvdal, og begrunner det med at han ikke ønsker å ta noe ære for det han mener er Grøvdals prosjekt.

– Ståle Jan har syklet ved siden av meg når jeg har løpt her nede. Og det er litt sånn jeg trenger her nede - bare ha en som er med meg som er litt selskap i, og en trygghet i opplegget.

Grøvdal er første norske utøver ut i finale når OL-friidretten starter fredag. Selv er hun usikker på hvor gode sjanser hun har til en toppplassering. Medalje er uansett ikke veldig realistisk.

– Når man står på startstreken, så har man jo muligheten. Men det kommer veldig an på hvordan løpet blir. I fjor i VM var vinnertiden på rundt 31,40, og det er mitt drømmescenario. Det er en tid ganske langt bak persen min. Og er jeg med på slutten, så vet jeg at avslutningen min er god. Da kan alt skje, sier Grøvdal.