Mann hevder han ville møte Donald Trump – klatret opp 21 etasjer med sugekopper

En mann brukte store sugekopper til å klatre opp Donald Trumps 58 etasjers bygning i New York. I 21. etasje ble han dratt inn med makt av politiet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det var rundt klokken 16 lokal tid onsdag at nysgjerrige forbipasserende begynte å filme mannen som tok seg oppover Trump Tower i New York.

Bygningen brukes som hovedkvarter av teamet til Republikanernes presidentkandidat Donald Trump.

Trump, som også bor i bygningen, var ikke til stede da hendelsen skjedde.

Politiet knuste vinduer, satte opp en stige og kuttet seg gjennom en ventil for å forsøke å snakke med mannen mens han klatret, melder CNN.

Først 18.30 lyktes politiet i å dra mannen inn i bygningen, og han ble pågrepet. Da hadde han klatret 21 etasjer opp bygningen som ligger i Fifth Avenue ved Central Park.

– Ville ikke skade noen

Sjefen i New York-politiet, William Aubrey, sier mannen har fortalt politiet at han klatret opp bygningen i den hensikt for å møte Donald Trump.

– Han uttrykte ikke på noe tidspunkt at han ville skade noen. Hele intensjonen hans var å møte Mr. Trump, sier Aubrey på en pressekonferanse.

Mannen er tatt med til sykehus for undersøkelser, sier en politikilde til CNN.

– Trump hadde takket

PÅGREPET: Her blir han dratt inn i bygningen av New-politiet. Foto: Reuters.
PÅGREPET: Her blir han dratt inn i bygningen av New-politiet. Foto: Reuters. Foto: LUCAS JACKSON

Spesialrådgiver Michael D. Cohen i Trump Organization har ikke sans for onsdagens hendelse.

– Mannen utførte et latterlig og farlig stunt. Det er skader på bygningen, og han forårsaket unødvendig utrykning, sier han i en uttalelse.

– Jeg er 100 prosent sikker på at New York-politiet hadde bedre ting å gjøre. Dersom Mr. Trump hadde vært her, hadde han takket politiet for den gode jobben, sier Cohen videre.