LYNNEDSLAG: Nyheten om at Marcelino García Toral har fått sparken i Villarreal kom som lyn fra klar himmel.  AFP PHOTO/ JOSE JORDAN
LYNNEDSLAG: Nyheten om at Marcelino García Toral har fått sparken i Villarreal kom som lyn fra klar himmel.  AFP PHOTO/ JOSE JORDAN Foto: Jose Jordan

Sjokkavgang i spansk fotball – fansen trodde klubbens nettside var hacket

Villarreal kvittet seg med suksesstrener.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Marcelino García Toral (50) fikk onsdag sparken som trener for den spanske klubben Villarreal.

Få måneder etter at spanjolen ledet den gule ubåten til en knallsterk fjerdeplass i La Liga, og semifinale i Europaligaen.

I tillegg er Assistenttrener Rubén Uría og fysisk trener Ismael Fernández også fjernet fra sine stillinger i klubben.

Da nyheten først ble offentliggjort kom det så overraskende at fansen trodde klubbens nettsider hadde blitt hacket.

Det skriver Villarreal-supporter og La Liga-ekspert Petter Veland på sin Twitter-konto.

Årsaken til sparkingen skal være en langvarig uoverensstemmelse mellom Toral og spillergruppen. Det hele skal ha toppet seg da den nå avgåtte treneren havnet i en disputt med forsvarsspiller Mateo Musacchio etter tirsdagens treningskamp mot Deportivo.

50-åringen har vært trener for klubben siden 2013, og tok klubben fra nivå to i spansk fotball, tilbake til det øverste nivået i spansk fotball, hvor det har blitt to sjetteplasser og en fjerdeplass.

Villarreal serieåpner 20. august borte mot Granada, men har før det en svært viktig Champions League play off mot Monaco.

Ifølge Veland er Manchester Citys avgåtte trener Manuel Pellegrini storfavoritt til å vende tilbake til klubben han trente fra 2004 til 2009.