DOPINGRYKTER: Spanske medier hevder sølvvinneren fra EM, Adel Mechaal (til venstre) skal ha brutt meldeplikten tre ganger. Her sammen med landsmann og gullvinner Ilias Fifa.  Foto: AFP PHOTO / Vincent Jannink. 
DOPINGRYKTER: Spanske medier hevder sølvvinneren fra EM, Adel Mechaal (til venstre) skal ha brutt meldeplikten tre ganger. Her sammen med landsmann og gullvinner Ilias Fifa.  Foto: AFP PHOTO / Vincent Jannink.  Foto: Vincent Jannink

Dopingrykter rundt sølvvinner - Ingebrigtsen kan få EM-bronse

Henrik Ingebrigtsen (25) kan bli tildelt EM-bronsen på 5000 meter fra Amsterdam i juli.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Rio de Janeiro (TV 2): Adel Mechaal tok EM-sølv på 5000 meter i Amsterdam i juli.

Distansen der Henrik Ingebrigtsen måtte ta til takke med den sure fjerdeplassen.

Nå skriver en tysk avis at spanjolen skal ha unnlatt å møte til tre dopingkontroller etter EM.

Dersom en utøver bryter meldeplikten tre ganger, vil det betegnes som en positiv dopingprøve.

Det har ikke kommet noen offisiell informasjon fra verdens antidopingbyrå (WADA) eller det internasjonale friidrettsforbundet (IAAF), men dette kan bety at spanjolen kan bli disket fra EM og Henrik Ingebrigtsen blir tildelt bronsemedaljen.

– Jeg tar gjerne imot en medalje. Det er fremdeles litt surt å ha blitt slått på målstreken sånn som det der. Hvis han jukser, så er det fint om han blir tatt, sier Ingebrigtsen til TV 2.

Resultatlisten fra EM viser to spanjoler på toppen, med Ilias Fifa som gullvinner. Ingebrigtsen mener historien ikke taler i spanjolenes favør.

– Tror du han var dopet?

– Det er jo mye som tyder på det. Spanjolene har jo et litt dårlig rykte på seg i løpssammenheng. Hvis han med vilje har brutt meldepliktreglene, så er det jo mye som tyder på at han har noe å skjule, men han er ikke skyldig før det er bevist. Det er viktig, understreker 25-åringen.

Rogalendingen har ikke hørt noe om at det kan dumpe ned en bronsemedalje i posten, og innrømmer at det ikke vil bli like stas dersom det blir en realitet.

– Det blir som en halv medalje. Når du ikke får medaljen rundt halsen på seierspallen, og få se flagget ditt bli heist opp, så forsvinner mye av gleden. Men på papiret har du jo tatt en medalje. Så vi kan jo krysse fingrene, sier han med et smil.

Ifølge spanske medier skal Mechaal blitt nektet avreise til OL i Rio av det spanske antidopingbyrået (AEPSAD).

Det spanske idrettsforbundet (RFEA) har derimot uttalt at det var problemer med akkrediteringen, og at det ikke er ventet noe straff fra den spanske antidopingbyrået.

Det er fortsatt uavklart om spanjolen blir å se i Rio.