Kaggestad (72) tok munnen for full da Armstrong (43) sikret sitt tredje OL-gull på rad

Lovet å gå Rio på tvers om hun vant kvinnenes tempo.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Kristin Armstrong (43) tok på imponerende vis sitt tredje strake OL-gull i tempo for kvinner onsdag kveld.

Amerikaneren hadde før rittet annonsert sine hensikter, og sa selv hun hadde stor tro på at hun skulle klare å kopiere bragdene fra London og Beijing.

Men selv om Armstrong selv var optimist, var det ikke alle som hadde like stor tro på sykkelstjernen som fyller 43 år på torsdag.

Før onsdagens temporitt hadde nemlig Johan Kaggestad (72) lovet å gå fra kommentatorbua i den olympiske park i Barra og tilbake til hotellet som ligger ved Maracanã, hvor Kaggestad skal kommentere friidrett senere i OL.

Turen fra Barra til Maracanã er nesten 30 kilometer lang, og tar over fem timer å gå.

Kaggestad bekreftet selv løftet sitt da Armstrong passerte til bestetid allerede ved første måling onsdag.

– Det er imponerende for en 42-åring altså. Jeg har sagt at jeg skal tilbake til hotellet hvis hun vinner – og nå leder hun, sa Kaggestad.

Armstrong gjorde som hun selv hadde lovet og gikk til topps, fem og et halvt sekund foran Olga Zabelinskaya på andreplass.

Dermed var alt duket for at 72-åringen måtte ta den fem timer lange spaserturen tilbake til hotellet.

– Jeg får funne ut av hvordan jeg skal løse dette her, for jeg må jo gå når jeg har tid. Men jeg er klar. Jeg får prøve å finne en snarvei, sa Kaggestad da han ble konfrontert av TV 2 etter rittet.

Til tross for vonde bein og voltaren-kur, hadde ikke Kaggestad noen som helst planer om å snike seg unna.

– Jeg har ganske vonde bein. Det kan hende det blir mye verre nå i dag, så kanskje jeg blir sykemeldt, smilte Kaggestad.

Sikkerhetssjef måtte sette ned foten

Men da Kaggestad selv ikke ville trekke seg, måtte Jan Petter Dahl, som har ansvar for TV 2-personalets sikkerhet under lekene i Rio, sette ned foten.

– Det er ikke meningen å ødelegge festen, men med ansvar for beredskapen og TV 2 her i Rio, så er det helt uaktuelt å gå bortover de veiene der nå på kveldstid. Du får ikke lov, sa Dahl.

Kaggestad ville likevel ikke gi seg helt med en gang.

– Jeg er villig til å gjøre det jeg. Så det der får vi diskutere, smilte Kaggestad lurt.

TV 2s sikkerhetssjef stod likevel på sitt og oppfordret Kaggestad til å ta spaserturen når han kommer hjem fra lekene i Rio.

– Du får finne deg en distanse hjemme, fra Vikersund til Oslo, eller noe i den kategorien, sa Dahl.

Om Kaggestad og sikkerhetssjefen ikke var helt enige om reglene for TV 2s ansatte i Rio, kunne de i hvert fall være enige om at Armstrongs gulløp var svært imponerende.