Ranieri tror ikke på ny sensasjon: – Vi vet veldig godt at det er umulig å gjenta

Tror at tittelen går til en av de andre storlagene denne sesongen, selv om han selvfølgelig har et lite håp.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Leicester og deres karismatiske trener Claudio Ranieri sjokkerte fotballverdenen da de sikret en sensasjonell Premier League-tittel forrige sesong.

Med spillere som Jamie Vardy, Riyad Mahrez og N'Golo Kanté tok de sin første tittel i historien foran Arsenal og Tottenham.

Likevel tror ikke den italienske treneren at hans gutter kan gjenskape magien som så dem løfte trofeet i mai.

– Vi er et lite lag som vil bli store. Alle lurer på hva vi kan gjøre, men det er ikke noe press på oss. Vi gjorde noe fantastisk, men vi vet veldig godt at det er umulig å gjenta, fortalte Claudio Ranieri til TV 2.

Leicester har uansett klart å holde på mye av stammen til det laget som vant seriegullet. Av de mest profilerte så er det kun Kanté som har forsvunnet til Chelsea.

– Det har vært utrolig viktig at vi har beholdt Mahrez og Vardy. Kanté forsvant til Chelsea fordi de betalte klausulen i kontrakten hans. Vi vil jo beholde hele laget, og nå må vi starte på nytt. Vi kan nok gjøre noe bra denne sesongen også, forteller Ranieri.

En annen ting som det er blitt lagt stor fokus på denne sesongen er de andre trenerne som har kommet inn. Antonio Conte i Chelsea, Pep Guardiola i Manchester City og José Mourinho i Manchester er alle nye. I tillegg eksisterer fortsatt store navn som Jürgen Klopp, Arsene Wenger og Mauricio Pochettino.

– Det blir en bra kamp! Premier League blir veldig interessant med gode trenere, gode mestre, så dette er bra for engelsk fotball, forteller Ranieri, Likevel tror han ikke hans klubb blir å regne i samme sjiktet som de andre store.

Italieneren forteller nemlig at han selvfølgelig håper hans klubb kan slåss om tittelen også i år, men erkjenner at de andre store lagene har forsterket seg såpass mye at det kan vise seg vanskelig.

– De store favorittene er Manchester City. Manchester United og Chelsea. Det er de store lagene som er favoritter. Ikke Leicester. Oddsen er jo 5000-1! ler den karismatiske italieneren.

Det var forøvrig oddsen man fikk på Leicester-tittel sist sesong. Den gangen gikk det ganske så bra for Ranieri og hans menn.