Bjørnsen OL-åpnet med norsk rekord

Susann Bjørnsen kunne smile for norsk rekord i OL-debuten.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

For litt over ett år siden var sykdom og motivasjonssvikt i ferd med å ta knekken på svømmekarrieren til da 22 år gamle Susann Bjørnsen.

Onsdag svømte hun inn til norsk rekord på 100 meter fri i sin olympiske debut.

Se Susann Bjørnsens heat i videovinduet øverst!

– Det var egentlig over all forventing. Å perse i OL, i debuten. Jeg kan ikke si noe annet enn at jeg er kjempefornøyd, smilte Bjørnsen da hun snakket med TV 2 etter løpet.

Dagens 100 meter var å regne for en bonusøvelse, da det er 50 meteren på fredag Bjørnsen har spesialisert seg på.

– Det er jo ikke det her jeg har jobbet for. Det er 50 jeg satser mot, så det her var på en måte en øvelse for å komme i gang og ha det gøy, sier Bjørnsen.

At fokuset egentlig ligger på et annet løp i OL, spilte liten rolle for Bardu-jenta. Bjørnson fikk en veldig god start og ledet til vending med tiden 26.42.

Bjørnsen var klart først i mål i sitt heat til ny norsk rekord på tiden 55.35, over ett sekund foran thailandske Natthanan Junkrajang på andreplass.

– Det er ubeskrivelig godt at kroppen stemmer så bra nå. Det er ingen som vil komme til et OL for ikke å prestere, så jeg er kjempefornøyd, sier Bjørnsen.

TV 2s svømmeekspert Sander Smørdal lot seg imponere av 23-åringens OL-debut.

– Hun kommer veldig fint i gang her med god oppgang. Hun svømmer veldig fint teknisk med lav frekvens og lange tak. En meget oppløftende start for Susann Bjørnsen. Hun er i kanonslag, det er ingenting annet å si, konkluderte Smørdal.

Men selv om det ble norsk rekord, ble det likevel ingen semifinale for Bjørnsen, som til slutt endte på en 27. plass totalt.

– Hun begynner å ta innpå det internasjonale nivået. Det der hadde vært finale så sent som i Sydney-OL, så hun kommer bare nærmere og nærmere, sa TV 2s kommentator Fin Gnatt.

Cate Campbell var best med tiden 52.78, 54 hundredeler foran Simone Manuel på andre- og 59 hundredeler foran Sarah Sjøstrøm på tredjeplass.