Wenger vurderer å gi seg etter sesongen

Arsenal-manageren er usikker på hva han gjør når kontrakten går ut neste år.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

20 år har gått siden Arsène Wenger ble presentert som Arsenal-manager.

Siden den gang har det blitt tre Premier League-titler, seks FA Cup-titler, seks Community Shield-troféer og en tapt Champions League-finale.

Denne sesongen går franskmannen inn i sitt siste år av treårskontrakten han skrev under i 2014. Da har han vært Arsenal-manager i 21 år. 176 managere har kommet og gått i Englands gjeveste liga.

Det har i en stund vært spekulert i om Wenger snart ville hive inn håndkleet, men kilder rundt Arsenal-miljøet har hevdet at 66-åringen ønsker å løfte Premier League-trofeet en siste gang før han lener seg tilbake og starter livet som pensjonist.

– Man begynner å stille seg selv spørsmål om hvor lenge man skal holde på ettersom man blir eldre, sier Wenger ifølge The Mirror.

I jakten på å gjenerobre Premier League-tronen, har Wenger de seneste årene vært gjenstand for mye tøff kritikk fra enkelte seksjoner blant Arsenals supportere

– Jeg har kontrakt ut denne sesongen. Hva som skjer etter det kommer an på hvordan sesongen går, sier han.

Arsenal har hatt langt fra en optimal oppkjøring til sesongen som sparkes i gang med hjemmekamp mot Liverpool søndag.

Først forsvant stopperbauta Per Mertesacker ut med skade frem til nyttår, så ble Gabriel, mannen som skulle fylle rommet etter tyskeren, båret gråtende av banen med det som så ut til å være en vridning i ankelen

– Gabriel har et problem med ankelen. Han kommer til å være ute av spill i seks til åtte uker. Det er litt bedre enn vi først fryktet, sier Wenger til klubbens hjemmeside.

I tillegg er Laurent Koscielny høyst tvilsom til oppgjøret. Wenger innrømmer at det er tynt i rekkene bakerst til åpningskampen.

– Vi er på markedet og leter, men vi må også konsentrere oss om de spillerne vi allerede har og passe på at de kommer i ordentlig form frem til seriestart. Men vi er selvsagt også på jakt etter spillere utenfor klubben som kan styrke oss.

Franskmannen forsikrer supporterne om at klubben har penger og ønsker å bruke penger på å forsterke seg.

– Vi ønsker å bruke penger når vi har dem, sier Wenger.

Likevel understreker han at det ikke er enkelt å finne de spillerne som kan bidra slik Wenger ønsker.

– Men det er veldig vanskelig å finne tilgjengelige spillere med de kvalitetene vi er på jakt etter. Selv om Engelske klubber har veldig mye penger, har det ikke vært altfor mye bevegelse på markedet siden overgangsvinduet åpnet, sier han.

Søndag sesongåpner Arsenal hjemme mot Liverpool. Om det dukker opp nye spillere til den tid, blir spennende å se.

Oppgjøret ser du uansett direkte på TV 2 Sport Premium kl. 17.00.