Nestengs overmann i 2012 ble for mye også i 2016

Slo ut taiwanske Guan-Lin Yu i 32-delsfinalen, men i 16-delsfinalen sa det stopp

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Etter en høydramatisk 32-delsfinale der norske Bård Nesteng slo ut taiwanske Guan-Lin Yu klarte han ikke å følge opp bragden mot japanske Takaharu Furukawa.

Sølvinneren fra 2012, som da slo ut Nesteng i åttedelsfinalen, var bare noen hakk bedre, og slo Nesteng ut i tre strake sett.

Nesteng har tidligere nådd åttedelsfinalen i OL både i 2000 og 2012, så å ryke ut i 16-delsfinalen var nok ikke helt det han så for seg.

– Jeg fikk muligheten til å ta revansj fra London, men han er sterkere i dag. Han er en vanvittig sterk skytter, så det er ikke noe problem, forteller Bård Nesteng til TV 2 etter 16-delsfinalen mot Furukawa.

Det gikk ikke hele veien til medalje denne gangen heller, og han innrømmer at det gjenstår å se om dette var hans siste opptreden i OL.

– Det er nok ikke en beslutning jeg skal ta nå. Den skal jeg tygge litt, og grunnlaget for motivasjonen må vokse litt frem, så vi får se, fortalte Nesteng.

Japansk stormakt
Det startet best for sølvvinneren fra London, som fulgte opp en åtter med to niere. Nesteng virket noe nervøs i starten med to syvere, og en nier. Dermed gikk det første settet til japanske Furukawa.

Og Nestengs overmann i London fortsatte sitt fantastiske spill med to tiere i den andre skytingen. Nordmannen klarte igjen ikke å svare, og dermed hadde Furukawa tatt en 2-0-ledelse etter de to første settene i 16-delsfinalen.

– Det går litt humpete for seg. Jeg får ut noe bra, men så er det noe som skjærer seg litt i siste gjennomføringen på skuddene, fortalte Nesteng.

I det tredje settet skulle Furukawa igjen vise hvorfor han fort bli å regnes som en favoritt. To tiere og en nier var poenget bedre enn Nesteng.

Dermed ble han nordmannens bane i nok et OL. Dermed kan Takaharu Furukawa se frem til åttedelsfinalen, mens Bård Nesteng er slått ut.

Dramatisk «shoot-out»
Det skulle bli veldig dramatisk 32-delsfinale mellom norske Bård Nesteng og taiwanske Guan-Lin Yu.

Nordmannen startet best og tok de to første settene med tre niere i første sett, etter fulgt av to åttere og en tier.

Deretter så ting til å snu litt for 37-åringen. Yu smalt inn en tier med første pil i det tredje settet og fulgte opp med to niere. Det klarte Nesteng ikke å svare på, med to niere og en åtter.

De to delte poengene i det fjerde settet etter 24 poeng på hver av dem etter de tre pilene. Dermed kunne nordmannen avgjøre i det femte, og siste settet.

Men den gang ei. Yu fant tilbake til formen og smalt inn en tier med sin siste pil for å legge press på nordmannen. De to lå likt frem til da. Nesteng klarte, igjen, ikke å svare til sin taiwanske motstander, og klarte ikke bedre enn en syver.

Slik det er i bueskyting går man over til en ren «shoot-off» om det er likt etter fem sett. Da er det enkelt og greit én pil på hver av deltagerne, og den nærmeste blinken (tieren) vinner.

Der våknet Nesteng for alvor. Han smalt pilen rett i blinken, innkasserte tieren, og kunne strekke armene i været da Yu kun fikk en åtter på sin siste pil.

– Det var en god følelse, og det et veldig godt skudd. Muligens det beste skuddet jeg i hele dag. Å få det ut der var ganske all right, fortalte Nesteng om den dramatiske «shoot-outen».