Her er prins William i ferd med å ta med seg sin førsteførste, arveprisen George, hjem. Nå skal akkurat denne bilen, auksjoneres bort til et veldedig formål. Foto: charitystars.com
Her er prins William i ferd med å ta med seg sin førsteførste, arveprisen George, hjem. Nå skal akkurat denne bilen, auksjoneres bort til et veldedig formål. Foto: charitystars.com

Bilen går på auksjon – ser du hvorfor det forventes skyhøy pris?

Forventer millionbeløp for prins Williams Range Rover.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Nyeste generasjon av Range Rover Vogue SE er en særdeles luksuriøs og kostbar bil i utgangspunktet. Også som bruktbil.

Når tidligere eier er noe så eksotisk som prinsen av det engelske kongehuset, vil det ikke bidra til å trekke prisen nedover. Snarere tvert imot.

Nå blir bilen til prins William og hans Kate auksjonert bort til veldedighet på nettstedet charitystarts.com.

Skuddsikker

Bilen ble første gang tatt i bruk for tre år siden, og har ifølge auksjonens nettsted høyeste utstyrsnivå.

I tillegg har bilen en liste med ekstrautstyr som er spesialtilpasset den kongelige familien. Hva dette består av, får vi ikke vite i detalj. Men det er sannsynlig at bilen er skuddsikker, blant annet.

Råtøff – men vent til du ser innsiden

Sterk motor

Range Rover er en diger bil, og da trengs det solid motorisering for å sikre frasparket. Pris Williams bil har en 4,4-liters V8-dieselmotor på 334 hk.

Range Rover byr på mye luksus. Men husk at rattet er på
Range Rover byr på mye luksus. Men husk at rattet er på "feil" side på akkurat denne bilen ... Foto: charitystars.com

0-100 km/t leveres på 6,9 sekunder, mens oppgitt, blandet forbruk er 0,87 l/mil. Men denne bilen er betydelig tyngre enn en standard-modell, blir nok akselerasjonen tregere og forbruket høyere.

Her hjemme hadde Range Rover med V8-dieselmotoren en startpris på knappe 1,6 millioner i 2013.

Dette kan bli Kongens neste bil

Forventes å stige i verdi

Den dagen Prins William, og etterhvert hans sønn George, blir konger, forventes verdien på bilen å øke betydelig, står det på charitystars hjemmeside.

Auksjonen avsluttes torsdag 15. september. Da tror man prisen ligger rundt 1,6 millioner kroner. Det er naturligvis før eventuelle norske avgifter, om en kjøper skulle ønske å få den på skilter hjemme i Norge.

I skrivende stund er høyeste bud på knappe 550.000 kroner.

Veldedighet

Inntektene fra salget går altså til veldedighet. De fordeles på Sun Screen IT, som donerer datamaskiner til skoler, sykehus og barnehjem i utviklingsland, og Stand Down.

Sistnevnte jobber med å hjelpe tidligere militærpersonell, som har psykiske problemer i kjølvannet av tjenesten. Her gjør man med andre ord også en god gjerning, i tillegg til å kjøpe seg en bil med spesiell historikk.

Sjekk Kong Haralds nye luksusflak