Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Politiet i Ålesund har siden mandag registrert minst fem tilfeller av det som antas å være overdose av stoffet GHB.

Urent stoff

En mann som politiet tror har brukt stoffet, ble natt til onsdag funnet død i sitt hjem. To andre ligger nå til behandling på sykehuset.

– Jeg kan bekrefte at det har vært et dødsfall som vi antar har sammenheng med bruk av GHB, sier politiadvokat Mathias Häber i Møre og Romsdal politidistrikt til TV 2.

Nå advarer politiet om det de tror er urent stoff i omløp.

– På bakgrunn av undersøkelser vi har gjort, mener vi å kunne fastslå at det er urent GHB i omløp i Ålesunds-området. Dette innebærer at det er forbundet med stor fare å innta stoffet. Vi vil på det sterkeste advare mot bruk av det stoffet som nå ser ut til å være relativt lett tilgjengelig i byen, sier politiadvokat Häber.

Tilstanden til de to personene som er innlagt er uklar.

Mer GHB-bruk

Etterforskere fra Ålesund politistasjon jobber nå med å finne fram til kilden for det stoffet som er i omløp.

Med det høye antallet overdoser som en har hatt i løpet av få dager, ser politiet det som vært viktig å tette denne kilden.

Politiet har inntrykk av at bruk av GHB økt den siste tiden her i distriktet.

– Selv om vi nå har mest fokus på det vi mener er ureintstoff som er i omløp, er det grunn til å advare sterkt mot bruk av GHB generelt. Det er vanskelig å dosere og overdoser kan lett gi fatalt utfall, seier politiadvokat Häber.

Stoffet Gammahydroksybutyrat (GHB) er et narkotisk stoff, som ifølge Folkehelseinstituttet har virkninger som minner om alkoholrus.