Serena Williams på hodet ut av Rio-OL

Nok et tennis-sjokk i Brasil.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Verdensener Serena Williams røk ut av OL natt til onsdag. Hun tapte med settsifrene 4-6, 3-6 mot ukrainske Elina Svitolina. Ukraineren var seedet som nummer 15 i turneringen.

Williams slet med en vond skulder underveis, men etter den femte dobbeltfeilen var selv TV 2s tennisekspert forbløffet.

– Jeg har aldri sett maken, sa Jan Frode Andersen.

– Dette var en redusert Serena Williams. Det er ikke noen tvil om det. Vi skal ikke ta for mye vekk fra Svitolina, men det er det første settet. Det er der hun avgjør det. Jeg synes Svitolina viste fantastisk god tennis. Det blir litt amputert mot slutten, men i et halvannet sett er det helt enestående tennis, fortsatte Andersen.

Williams var åpenbart svært skuffet over exiten, og forlot arenaen oppløst i tårer og uten å snakke med pressen. Seinere valgte hun likevel å kommentere exiten.

– Jeg er åpenbart veldig skuffet. Den beste spilleren vant, men jeg kan knapt vente til neste gang jeg møter henne. Det vil bli en veldig god kamp, sa Williams.

Hun slet tydelig med skulderskaden som gjorde at hun måtte droppe den siste turneringen før sommerlekene. På et tidspunkt ropte hun «skulder, skulder».

– Dette var en stor mulighet. Det endte ikke slik jeg ønsket, men jeg klarte i det minste å komme meg til Rio. Det var et mål for meg. Det var morsomt, men nå er det over, sa Williams.

Tidligere i OL røk storesøster Venus Williams ut mot belgiske Kirsten Flipkens.

Også i double-turneringen gikk det skeis for søstrene. Da ble det tap i første runde for Lucie Safarova og Barbora Strýcová.

Tirsdag ble også tredjeseedede Garbiñe Muguruza slått ut av turneringen, og det betyr at kun Angelique Kerber (Tyskland, 2.-seedet) er igjen blant de fem høyest seedede til OL.

Spanske Muguruza, som vant Roland-Garros i år, tapte 1-6, 1-6 for Mónica Puig.

– Jeg fant ikke en måte å slå henne på, men jeg er over det. Jeg må være klar for double. Jeg håper jeg kan gjøre det bra der og i mixed double (med Rafael Nadal), så jeg ikke sitter igjen med denne dårlige følelsen, sier Muguruza.

Puig kommer fra Costa Rica og er ranket som nummer 34 i verden. Hun møter tyske Laura Siegemund i kvartfinalen.

Også i herreturneringen har favorittene vaklet. Novak Djokovic måtte strekke våpen mot Juan Martin del Potro i første runde.

(©TV 2/NTB)