ANSPENT: Bradley Wiggins og Mark Cavendish  feiret VM-gull på madison under bane-VM tidligere i år. Nå skal forholdet mellom dem ha surnet – igjen. Foto: Scanpix
ANSPENT: Bradley Wiggins og Mark Cavendish  feiret VM-gull på madison under bane-VM tidligere i år. Nå skal forholdet mellom dem ha surnet – igjen. Foto: Scanpix Foto: Alastair Grant

Cavendish kritiserer Wiggins etter OL-vraking: – Han vil være helten

Sur stemning mellom sykkelstjernene under OL.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se og følg alt i OL i vårt livesenter!

Etter fire etappeseirer sto Mark Cavendish av mot slutten av årets Tour de France for å forberede seg til banesyklingen i OL i Rio.

Den britiske sykkelstjernen hadde som mål å kjøre både sammenlagtøvelsen omnium alene, samt forfølgelse for lag. Drømmen var å endelig få den OL-medaljen han mangler i sitt allerede velfylte premieskap.

Nå blir den oppgaven vanskeligere, for Cavendish er vraket fra det britiske forfølgelse-laget.

Det er åpenbart vanskelig for 31-åringen å akseptere. For i et intervju med Sky Sports kommer Cavendish med flere syrlige stikk mot det britiske banelagets store stjerne: Bradley Wiggins, skriver flere britiske medier, som Telegraph og Daily Mail.

– For risikabelt å bruke Cavendish

Cavendish antyder nemlig at Wiggins har vært svært delaktig i den avgjørelsen, ettersom han selv vil ha mesteparten av æren.

– Laget har trent mye sammen. Brad har vært superstresset. Han vil være den store helten og alt det der, sier en tydelig skuffet Cavendish.

Og ifølge Daily Mail har Cavendish rett. For Wiggins og den britiske lagledelsen synes angivelig det er for risikabelt å bruke Cavendish på forfølgelse-laget. Dette skal primært være fordi Cavendish ikke har vært nok tilgjengelig til banetrening med laget denne sesongen.

– Forfølgelsen var årsaken til at jeg sto av Touren. For hvis jeg kun skulle gjøre omnium, så hadde det vært en fordel å fullføre Touren, sier Cavendish.

Uttalelsene fra Cavendish føyer seg inn i rekken av grums mellom sykkelstjernene det siste tiåret.

Duoen tok riktignok VM-gull i madison under bane-VM tidligere i år, og ble avbildet i smørblid omfavnelse med gullmedaljene rundt halsen. Stjernene var også tilsynelatende gode lagkamerater i Sky da Wiggins vant Touren sammenlagt i 2012.

Begynte i Bejing i 2008

Men forholdet mellom dem skal likevel ha vært – og er fortsatt – svært anspent. Bakgrunnen er det mislykkede madison-rittet de to hadde under OL i Beijing i 2008.

Det britiske laget – med Wiggins i front (med to OL-gull) – hadde herjet på velodromen, og alle regnet med at duoen ville leke seg inn til et nytt gull. Men Cavendish og Wiggins mislyktes og endte utenfor pallen.

Cavendish skal ha vært forbannet på Wiggins, ettersom han mente lagkameraten ikke var konsentrert nok.

Cavendish la samtidig all satsing på bane helt på hylla, før han vendte tilbake til velodromen i fjor.

Foruten Wiggins, vil det britiske forfølgelselaget bestå av Owain Doull, Ed Clancy og Steven Burke.

Baneprogrammet begynner torsdag kveld.