Dette skjedde i OL da du sov

Gullmedaljer, overraskende tennis-exit, keepertabbe og olympiske rekorder. Her er nattens viktigste hendelser.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mens du har tilbrakt natten med hodet godt plantet på puten har det vært mye aktiv idrett i OL. Det er blitt delt ut flere gullmedaljer, det har vært en ny sjokk-exit i tennisverden, keepertabbe i fotball og nye olympiske rekorder.

Sjekk hva som sendes fra OL på onsdag her!

Se noe av det som har skjedd i natt i videovinduet øverst i saken!

Tennis: Serena Williams er ute av OL

Vi starter med det som må være et av de største overraskelsene i natt. Verdensener Serena Williams røk ut av OL mot ukrainske Elina Svitolina. Den amerikanske stjernen tapte 4-6, 3-6. Det så ut til at Williams slet med en vond skulder og ut i den andre perioden kunne det se ut som om hun ga opp.

FC Rio: – Dårlig gjort av stuperen å gå kliss naken

Svømming: Gullfest i bassenget da Phelps befestet posisjonen som tidenes olympier

Det ble en svært spennende finale på 200 m fri. Sarah Sjöström og Katie Ledecky var de to heteste kandidatene og gullkampen stod mellom de to. Svenske Sjöström åpnet litt rolig og lå bak Ledecky før de siste 50 meterne. Da satte 22-åringen inn støtet, men på tampen svarte den amerikanske kvinnen og holdt unna. Det ble derfor et nytt gull til Ledecky foran Sjöström og australske Emma Mckeon med tiden 1:53.73.

Han er tidenes olympier og i natt befestet han så til de grader den posisjonen. På 200 m butterfly tok Michael Phelps sitt 20. OL-gull foran japanske Masato Sakai og ungarske Tamas Kedersi. Phelps svømte inn til tiden 1:53.36.

Litt over én time senere tok han sammen med Conor Dwyer, Francis Haas og Ryan Lochte OL-gull på 4X200 m fri. Dette var hans 21. OL-gull og enda mer utrolig: Lochte og Phelps har vunnet OL-gull på denne distansen i fire OL på rad. Amerikanerne vant foran Storbritannia og Japan på tiden 7:00.66.

Michael Phelps blir gratulert av kone og baby!

Det ble delt ut flere gull i bassenget i natt. Forhåndsfavoritten Katinka Hosszú satte ikke ny verdensrekord på 200 m medley, men det ble olympisk rekord og OL-gull med tiden 2:06.58. Den ungarske kvinnen vant foran britiske Siobhan-Marie O'Connor og amerikanske Madeline Dirado.

Vektløfting: Kinesisk gull

I 69 kilosklassen ble det OL-gull til kinesiske Xhiyong Shi da han støtet 190 kilo. Det ble også ny verdensrekord. Shi tok gullet foran Daniyar Ismaylov fra Tyrkia og Izzat Artykov fra Kirgisistan.

Fotball: Enorm keepertabbe av Hope Solo

Keepertabbe fra Hope Solo mot Colombia

USA tok seg videre til en kvartfinale i fotball i natt. De amerikanske kvinnene spilte 2-2 mot Colombia der den ellers solide amerikanske keeperen Hope Solo tabbet seg ut på det første målet til Colombia. I den andre kampen i samme gruppe vant Frankrike 3-0 mot New Zealand og avanserte sammen med USA til kvartfinale.

I gruppe E ble det ikke så mye underholdning. Brasil spilte 0-0 mot Sør-Afrika og det samme resultatet ble det i den andre kampen mellom Kina og Sverige. Det betyr at kvartfinalene spilles mellom Brasil og Australia, USA og Sverige, Kina og Tyskland, mens Canada møter Frankrike.

Håndball: Nytt tap for Sverige

Sveriges håndballherer vant sølv i London-OL, men i Rio har det vært mye stang ut. I natt ble det nytt tap denne gangen for Egypt. Sverige tapte kampen i det siste minuttet da egypterne fikk spille 6-4. Det endte 26-25.

Jevnt ble det også mellom Argentina og Kroatia, men sistnevnte vant da Domagoj Duvnjak satte inn den avgjørende scoringen ni sekunder før slutt. Kroatia vant 27-26.

Bordtennis: Semifinalene er klare

Det begynner å dra seg til i bordtennis og etter nattens kamper er semifinalene klare. Kinesiske Ma Long fikk en grei match i kvartfinalen mot nigerianske Quadri Aruna og vant kampen på 28 minutter, 4-0 i sett.

Langt mer spennende ble det i den andre kvartfinalen mellom portugisiske Marcos Freitas og japanske Jun Mizutani. Etter seks sett var det japaneren som avanserte etter å ha vunnet 4-2. Det betyr at Ma Long møter Jun Mizutani i semifinalen, mens 40-åringen Vladimir Samsonov fra Hviterussland skal måle kreftene med kinesiske Kike Zhang.

Basketball: Nytt tap for Nigerias norske assistent

Med den norske assistenttrener Mathias Eckhoff ble det tap for Nigeria mot Litauen i natt 80-89. Dermed vil det seg ikke helt for Eckhoffs elever som også tapte den første kampen mot Argentina og ligger sist i gruppe B.

I samme gruppe vant Argentina 90-82 mot Kroatia og tok sin andre strake seier.

Har du fått med deg disse klippene?