KLAR: Ezinne Okparaebo er klar for å ta fatt på sitt tredje OL.
KLAR: Ezinne Okparaebo er klar for å ta fatt på sitt tredje OL. Foto: Ruud, Vidar

Sportssjefen: – Ezinne må løfte seg mye

Mener at oslojenta må prestere bedre enn tidligere om hun skal nå en finale.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

På fredag starter OL for Ezinne Okparaebo. Det blir oslojentas tredje OL-deltagelse etter å vært med både i Beijing og London.

Likevel er sportssjef i Friidrettsforbundet, Ronny Nilsen, litt usikker på om man kan forvente de helt store resultatene fra 28-åringen i Rio.

– Skal Ezinne være med å kjempe om finaleplass, må hun løfte seg en god del i forhold til det som er blitt prestert tidligere i år. Men en semifinaleplass er absolutt realistisk for henne, og jeg håper jo selvfølgelig på at hun skal løpe betydelig raskere enn det vi har sett så langt i år, sier Nilsen til TV 2.

Han utelukker ikke at Okparaebo kan overgå sine tidligere resultater, men tror at hun må presse tiden ned mot 11 blank. Tidligere i år har Okparaebo løpt på 11.27.

– Det hadde vært utrolig morsomt å se henne i en internasjonal finale. Hun har levert gode resultater på europeisk nivå, men mangler enten en VM- eller en OL-finale. Men det betyr at hun må løfte seg mye i forhold til det som har blitt levert tidligere i år, forteller Nilsen som også kan fortelle at Okparaebo har hatt en god oppladning.

Sprinteren selv prøver ikke å tenke altfor mye på eventuelle scenarier og resultater inn mot starten i Rio, og at hun derfor ikke har satt seg noe mål i Rio.

– Jeg har prøvd ikke å ha noe fokus på det fordi jeg føler det bare slår negativt ut. Det er bare én som vinner. Det jeg håper på er å gjøre mitt beste løp noensinne, forteller Okparaebo til TV 2.

Hun føler at hun er i god form og at hun har klart å treffe toppformen i riktig tidspunkt til sommerens store begivenhet i Brasil. Hun passer også på å ha noen drømmer inn mot start.

– Jeg drømmer å passere målstreken og tenke «yes!». Jeg vil bare ha en god følelse, og føle at jeg har gjort det jeg kom hit for å gjøre, forteller Okparaebo.

Hun skal i aksjon på fredag. Da er det de innledende rundene i kvinnenes 100 meter. Deretter følger kvartfinaler og semifinaler. Og presterer Okparaebo over evne så er det grunn til å drømme om en eventuell finaleplass også.