LYNKJAPP: Carlin Isles har overkommet en trøbblete barndom og blitt en av rugbyens største stjerner  /FOTO: Chris Young/Canadian Press via AP
LYNKJAPP: Carlin Isles har overkommet en trøbblete barndom og blitt en av rugbyens største stjerner  /FOTO: Chris Young/Canadian Press via AP Foto: Chris Young

Raskere enn Bolt – rugbys raskeste har endelig ankommet OL

Fra hundemat og tøff oppvekst til å være raskere enn Bolt og en av olympisk rugbys store profiler.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Etter ikke å ha kvalifisert seg til USAs landslag i sprint før OL i 2012, så stod Carlin Isles overfor sitt livs største valg.

Skulle han fortsette med det han hadde viet store deler av livet sitt till, eller skulle han nå legge løpeskoene på hylla?

Noen ganger er det et tredjevalg. For Carlin Isles kom det tredje valget gjennom en video på YouTube og et par tekstmeldinger.

Livet var ikke mye barmhjertig overfor Isles i begynnelsen. Hans siste minne av moren var at hun ble kjørt vekk i en politibil før han og søsteren ble plassert i flere fosterhjem.

Tøff oppvekst og kjappere enn Bolt
– Det var den sterkeste som overlevde. Jeg måtte slåss. Jeg måtte spise hundemat. Vi feiret ikke bursdager eller jul eller noen annen høytid, fortalte Hines til CNN om den tidlige oppveksten.

Da han var åtte skulle de endelig få en plass hos Starlett og Charles Isles. Og dermed kunne de, sakte men sikkert, få en start på livet. Ironisk nok så er ikke ordet «sakte» det man burde bruke om Carlin Isles.

Han fant nemlig fort ut at han hadde et talent som både sprinter og amerikansk fotballspiller. Faktisk er Isles såpass kjapp at han er målt til å være 0.22 sekunder kjappere enn Usain Bolt over de første 20 meterne.

Det skulle likevel ikke hjelpe han med å kvalifisere seg til det olympiske sprintlandslaget. Men Isles hadde en plan. To uker før uttaket til OL hadde han nemlig kommet over en video av en annen olympisk sport mens han studerte sin egen teknikk.

Der fant han rugby. Han brukte ikke lang tid på å sende Nigel Melville, sjefen for USA Rugby, en tekstmelding for å presentere seg. Etter en liten utveksling ble de to enige om at dette var verdt å prøve.

– Jeg satte alt på et kort. Jeg fortalte meg selv «dette må gå, dette må bare gå» fortalte Isles til Washington Post om avgjørelsen om å dra ned for å prøve sin nye hobby.

Kjærlighet ved første blikk
Det skulle vise å bli suksess fra første stund. Ved å plassere Isles på vingen (posisjonen du gjerne har de raskeste i rugby) så var han helt ustoppelig. Han suste fra lagkameratene og fikk kontrakt dagen etter.

Han har siden gjort et forsøk på å komme tilbake på USAs sprintlag, og har også vært innom Detriot Lions i NFL en kort periode. Likevel så har han konstant falt tilbake til sin nyeste sportsromanse.

– Du føler deg i live. Det er bare en fantastisk følelse jeg får. Det føles som jeg er på toppen av verden. Det er litt ubeskrivelig hvordan jeg føler det, fortalte han videre om hva sporten hadde gjort med han.

En annen ting det har gjort er å gjøre det enklere å glemme det som en gang var. Skuffelsen over å ikke kunne representere sitt land i en løpebane.

I OL-rugbyen er det ytterst få som har noen som helst tvil om hvem som er raskest. Livet var kanskje ikke barmhjertig mot Carlin Isles, men som en vinger skal så løp han over enhver utfordring.

Denne sommeren så representerer han USA. Kanskje ikke på den måten han hadde sett for seg, men kanskje på den måten som passer han best. Mannen kjent som «the fastest man i rugby» har endelig nådd OL.

Gruppespillskampene i rugby har allerede gått i gang, og du kan følge de på TV 2 Sumo allerede klokken 20:50 tirsdag og fra 15:50 onsdag.