Borch og Tufte til finale: – Vi har mer å gå på

Endte på andreplass i semifinalen, og er klare for finalen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Olaf Tufte og Kjetil Borch fikk en kjempestart tidlig i semifinalen i dobbeltsculler, og hang inn til en andreplass. Dermed er de klare for OL-finale.

De lå aldri an til å virkelig utfordre Sinkovic-brødrene fra Kroatia som ledet fra start til mål, men jobbet seg inn foran Collins og Walton i britiske båten, og Manson og Harris for New-Zealand.

- Nå er det håp om medalje her, sa ekspertkommentator Lars Bjønness i det de to nordmennene passerte mål som andre båt.

De to nordmennene lå som nummer to etter de første 1000 meterne, selv om de to andre nasjonene presset på bak.

– Vi kunne rodd bedre enn dette her. Det mangler litt teknisk, men bedre enn i forsøket. Balansen er feil. Vi får ikke nok kraft på årebladene, men det justerer vi til finalen, forteller Kjetil Borch til TV 2 etter semifinalen.

- Målet er ikke å komme til finalen. Men det er ikke målet vårt. De som tenker slik, vinner ikke.

Etter tredje passering hadde britene ikke bare spist seg innpå, de hadde passert Tufte og Borch. Dermed lå ting an til å bli veldig spennende mellom Norge og New-Zealand.

Men den gang ei. For Tufte og Borch fant frem kjempekreftene mot slutten og jobbet seg vei inn foran britene igjen i det løpet gikk mot de siste meterne.

Og Tufte mente at alt hadde gått etter planen. Grunnlaget for det kan fort ha vært den andre personen i båten.

– Uten å være arrogant, så var det etter oppskriften. Og vi har mer å gå på. Det var deilig å ha guttungen bak der som ville ha mer juling. Det var deilig, fortalte Olaf Tufte til TV 2 etter løpet.

Dermed kan de nå glede seg til medaljefinale etter å ha sikret en imponerende andreplass i det første semifinale-heatet. Tufte og Borch kan nå se frem til å ro finale på torsdag.