Slakter kjøpet av Pogba: – Han er ikke en toppspiller

Tidligere Liverpool-manager kritiserer Manchester Uniteds kjøp av Paul Pogba.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Paul Pogba er omsider klar for Manchester United.

Etter lengre tids spekulasjoner offentliggjorde Manchester United overgangen i natt, og engelske medier spekulerer i at Premier League-giganten har punget ut med utrolige 1,1 milliarder kroner for å sikre seg midtbanestjernen fra Juventus.

– Ikke en toppspiller
Men ikke alle mener at stjernekjøpet av Pogba var en god signering. Liverpools tidligere Greame Souness kritiserer kjøpet.

– For én milliard kroner forventer du å få en ferdig utviklet stjernespiller. En spiller som er i stand til å endre kamper på egenhånd. Paul Pogba er ikke det, slår Souness fast til Sky Sports News, og fortsetter:

– Pogba har potensial til å bli en topp midtbanespiller. Men for meg er han ikke en toppspiller for øyeblikket, konstaterer Sky Sports-eksperten.

Tidligere Manchester United-spiller Gary Neville på sin side mener signeringen av Paul Pogba vil vise seg å være svært viktig for hele klubben.

Neville: – Viktig for United
– Det er viktig, ikke bare for United, at de signerer spillere med status og personlighet og karakter, sier den tidligere høyrebacken til Sky Sports.

– Når man har Mourinho, og nå også Zlatan og Pogba, har de spillere som kan fylle drakta og tørre å stikke seg fram, sier Neville og fortsetter:

– De vil ha styrken og personligheten, noe Manchester United har manglet de siste to eller tre årene.

– Du trenger store skuldre og guts for å spille for Manchester United.

Forsvarer overgangssummen
Neville forsvarer summen på rundt 1,1 milliarder kroner.

– Det er viktig at United setter et eksempel. Klubben har brukt ganske mye penger de siste årene uten å komme noe sted, slår han fast.

Han får støtte av sin tidligere lagkompis Rio Ferdinand.

– Det er selvsagt snakk om mye penger, men United har fått en toppspiller i sine rekker de neste fem til ti årene. Det var en tabbe at de lot ham gå tidligere. At de nå henter Pogba tilbake er en beskjed til konkurrentene. Pogba kan gjøre en forskjell i titteljakten, sier Ferdinand til BBC.