Fransk storlag bekrefter signering av Holst Enger

Det norske stortalentet har skrevet under på en toårskontrakt.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Overgangen kommer ikke som noen overraskelse. Under Tour de France kunne TV 2 melde at Sondre Holst Enger (22) blir AG2R-rytter neste sesong.

Regler i sykkelsporten gjør at overganger ikke kan offentliggjøres før etter 1. august, og tirsdag kom omsider bekreftelsen fra det franske WorldTour-laget.

Horten-rytteren har signert en kontrakt for de to neste sesongene og kommer til laget som en av de mest lovende rytterne i sykkelsirkuset.

– Jeg er i ferd med å ta fatt på en strålende reise med AG2R-La Mondiale-laget. Jeg ser frem til å starte en ny sesong i et lag med virkelig kampånd. Laget var virkelig imponerende under Tour de France. Jeg er 22 år og AG2R-La Mondiale er det beste laget for karrieren og utviklingen min. Lagets tilnærming til klassikerne passer perfekt til mine ambisjoner, sier Holst Enger i en pressemelding.

Nordmannens nåværende lag, sveitsiske IAM, legger ned driften etter årets sesong og lag som Dimension Data og Giant-Alpecin var interessert i 22-åringen etter en strålende Tour de France-debut i sommer. Men til slutt falt valget ned på AG2R.

– Han kjørte veldig bra i sitt første Tour de France og var den yngste rytteren i feltet. Han vant nesten etappen i Bern. Han er en talentfull rytter med utrolige sykkelferdigheter. Det er naturligvis rom for forbedring, men han er en fremtidig mester. Personligheten hans er unik i feltet fordi han også er interessert i maling og musikk, sier sportsdirektør Vincent Lavenu.

Med få rene spurtere på laget ligger mye til rette for at Holst Enger får kjøre for egne resultater i AG2R. Nylig sikret laget fornyet kontrakt med hovedsponsoren, noe som gjør at driften ut 2020-sesongen er sikret.