Stones endelig klar for Manchester City

Pep Guardiola fortsetter å forsterke City-laget sitt.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det har ikke vært noen hemmelighet at Manchester City-manager Pep Guardiola har ønsket seg John Stones fra Everton.

Og nå er midtstopperen klar for klubben, bekrefter de på sin egen hjemmeside.

Ifølge BBC betaler City drøyt 525 millioner kroner pluss diverse bonuser for å få 22-åringen. Det gjør ham til tidenes nest dyreste forsvarsspiller.

Bare David Luiz har kostet mer da han gikk fra Chelsea til Paris Saint-Germain.

Stones har signert en seksårskontrakt og får trøyenummer 24.

– Jeg er storfornøyd med å ha signert for City og nå som avtalen er på plass, så ser jeg frem til å ta et nytt steg i karrieren min. Jeg har selvfølgelig fått med meg hva som skjer her på Etihad. Det er en klubb med ambisjoner og en fantastisk manager. Så jeg kan ikke vente med å komme på plass og bidra til at vi får suksess, sier han til mancity.com.

Guardiola er selvsagt glad for å få mannen han har jaktet på i lang tid.

– Vi ønsker å bidra til at John får ut de kvalitetene han har og utvikle seg fra der han er nå. Jeg liker måten han spiller og ser frem til å få ham i stallen, forteller han.

Sky Sports-eksperten Thierry Henry mener Stones er en drømmesignering for City. At han vil passe perfekt slik Guardiola ønsker å spille.

– Stones er en perfekt spiller for Pep. Jeg husker da Gerard Pique kom til Barcelona. Folk i England var usikker på hvor god han egentlig var som forsvarer, og de hadde rett. Han slet. Måten vi spilte i Barcelona passet Pique bedre, og slik er det for Stones også. Han og City er en match skapt i himmelen, sa han mandag på Sky Sports.

Ryktene om at Stones var klar for City tok virkelig fart da han ble registrert i klubbens tropp til play off-kampene i Champions League.

Stones ble hentet til Everton fra Barnsley for 35 millioner kroner i 31. januar 2013.

Han fikk tre kamper på benken i sin første halve sesong på Goodison Park, men måtte vente til ligacupkampen mot Stevenage 28. august før han fikk sin førstelagsdebut.

Etter en imponerende sesong ble han tatt ut i Englands landslagstropp. Han fikk sin debut de siste 15 minuttene av en privatlandskamp mot Peru 30. mai.

Han var i bruttotroppen til VM 2014, men kom ikke med.

I sommer var han i EM-troppen, men kom aldri på banen. Totalt har han 10 landskamper for England.

TV 2s ekspert Brede Hangeland tror Manchester City har gjort en god signering.

– Han har potensial til å bli en av verdens beste midtstoppere, sier han.

Stones blir Citys åttende nye spiller i sommer. Tidligere har Guardiola hentet Ilkay Gündogan, Nolito, Oleksander Zinsjenko, Aaron Mooy, Leroy Sané, Gabriel Jesus og Marlos Moreno.

Gabriel Jesus er for øvrig leid ut til Palmeiras frem til nyttår.