Syke barn er flyttet til underjordiske bomberom fordi sykehuset de lå på ble bombet. REUTERS/Abdalrhman Ismail
Syke barn er flyttet til underjordiske bomberom fordi sykehuset de lå på ble bombet. REUTERS/Abdalrhman Ismail Foto: Abdalrhman Ismail

– Slutt å be for oss. Kom hit og gi barna medisiner

Amerikansk lege raser mot FN og krever at diplomater reiser til Aleppo og redder tiåring.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det er kun 35 leger igjen i den krigsherjede byen Aleppo. 15 klinikker er bombet bare i juli og opptil to millioner mennesker i Syrias beleirede by Aleppo har gått uten drikkevann i fire dager, opplyser FN, som beskriver situasjonen som en katastrofe.

Tønnebomber, angrep på sykehus og bruk av kjemiske våpen er blant skrekkhistoriene som FNs sikkerhetsråd får høre fra Syrias beleirede by Aleppo.

Barn er utsatt for en stor sykdomsrisiko nå når byen mangler vann midt under en hetebølge, opplyser organisasjonen. Ifølge BBC kryper temperaturen opp mot 40 grader i byen tirsdag.

Thesyriacampagn hevder sykehus i Aleppo ble angrepet hele 45 ganger i juli. Det er ett angrep hver 17 time. REUTERS/Ammar Abdullah
Thesyriacampagn hevder sykehus i Aleppo ble angrepet hele 45 ganger i juli. Det er ett angrep hver 17 time. REUTERS/Ammar Abdullah Foto: Ammar Abdullah

Mens kampene raser i heten av det som engang var Syrias største by, har FNs sikkerhetsråd holdt et uformelt møte om sivilbefolkningens situasjon. Mange kritiserer FN for å sitte passivt å se på.

Den syrisk-amerikanske legen Zaher Shaloul fra Chicago fortalte om helvetet befolkningen i Aleppo lever i.

– Vi trenger ikke fordømmelser, bønner eller pekende fingre, vi har fått nok av det. Jeg ber dere om å møte folket i Aleppo og se dem som mennesker, sa Shaloul.

Da han sist besøkte byen i juli, spurte han en sykepleier om hva hun ønsket mest fra FN. Hun svarte at hun ønsket hjelp til å evakuere en ti år gammel jente ved navn Shahd, som hadde blitt såret i et tønnebombeangrep og var døende på grunn av mangel på medisin.

Anadan sykehuset i Aleppo ble bombet 31 juli. REUTERS/Ammar Abdullah
Anadan sykehuset i Aleppo ble bombet 31 juli. REUTERS/Ammar Abdullah Foto: Ammar Abdullah

– Jeg har en forespørsel i tillegg til at Shahd reddes, reis til Aleppo selv og møt legene, sykepleierne og pasientene. Hvis tre leger fra Chicago kunne gjøre det, så kan dere, sier Shaloul til diplomatene.

FN har bedt om en pause i kampene av humanitære hensyn, slik at Aleppos vann- og strømforsyning kan repareres, og slik at menneskene som er innestengt, kan motta nødhjelp.

(©NTB/TV 2)