SAVNET: 30 dager har gått siden Emilie Meng (18) forsvant fra Korsør vest på Sjælland i Danmark. Nå sier tre personer til politiet at de har sett henne i byen Skive på Jylland. FOTO: PRIVAT
SAVNET: 30 dager har gått siden Emilie Meng (18) forsvant fra Korsør vest på Sjælland i Danmark. Nå sier tre personer til politiet at de har sett henne i byen Skive på Jylland. FOTO: PRIVAT

Tre personer sier de har sett Emilie (18) i småby

Svaret på gåten om forsvunnede Emilie Meng kan ligge i den midtjyske byen Skive.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I hvert fall om vi skal tro de tre som har ringt inn til politiet og meldt om at de har sett Emilie Meng.

Onsdag vil det være nøyaktig en måned siden Emilie Meng (da 17) forsvant fra Korsør på Sjælland.

Meng har rukket å bli 18 år siden hun forsvant. Sporene har vært få, og politiet arbeider ut i fra tre teorier: at hun har forsvunnet av fri vilje, at hun har blitt utsatt for en ulykke, eller at hun har blitt utsatt for en forbrytelse.

Nå kan gjennombruddet i saken ha kommet.

Den danske avisen Ekstra Bladet skriver at tre personer har sett Emilie Meng i den midtjyske byen Skive. Byen har omlag 20.000 innbyggere, og ligger 25 mil i fra Korsør, hvor Meng med sikkerhet sist ble sett 10. juli.

Fotografert jente lignet veldig på Emilie

En person har kontaktet politiet og gitt bilder av en jente som vedkommende mener er Meng. Bildene skal være tatt lørdag kveld klokken 19, og skal vise en jente som leier en sykkel med en sovepose og et liggeunderlag.

– Bildene lignet så mye på Emilie at vi startet en leteaksjon her oppe, men den har dessverre ikke båret frukter, sier vaktsjef Henrik Nielsen i Midt- og Vestjyllands politi.

Tirsdag avviser politiet som leder etterforskningen at bildene er av Emilie.

– Jeg har sett bildene som vi har fått av våre kolleger i Jylland. Jeg mener de ikke er av Emilie Meng, slår etterforskingsleder Marianne Roed fast overfor TV ØST.

To andre personer, uavhengig av hverandre, har også ringt inn til politiet og sagt at de har sett Emilie Meng i samme område ved Krabbesholm høyskole – en skole tilsvarende en folkehøyskole som mange norske studenter går på.

Etter observasjonsmeldingene har politiet bestilt overvåkningsvideoer fra togstasjonen i Skive. De venter stadig på videoene, ifølge Nielsen i politiet, skriver Ekstra Bladet.