Dette skjedde i OL mens du sov

Historisk gull på rugbybanen, racketknusing, Angolas stjernekeeper og intense svømmedueller!

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Nok en begivenhetsrik OL-natt er over. Klarte du ikke å holde deg våken for å få med deg all dramatikken? Her er en kjapp oppsummering av nattens viktigste hendelser i Rio.

Se alle høydepunktene i videovinduet øverst i saken!

Sjumannsrugby: Historisk australsk gull
For første gang siden 1924 ble det spilt en rugbyfinale i OL, og for første gang gjennom tidene fikk kvinnene kjempe om OL-gull i idretten.

Finalen ble et skikkelig nabooppgjør mellom Australia og New Zealand. New Zealand tok ledelsen i første omgang, men Australia kom meget sterkt tilbake og vant til slutt 24-17 i den historiske kampen. Canada sikret seg bronsemedaljen, etter å ha slått Storbritannia.

Basketball: Venezuela sjokkerte USA, men så raknet det
Alle forventet at det amerikanske stjernegalleriet skulle kjøre fullstendig over Venezuela i den andre gruppespillkampen, men den første perioden ble alt annet enn en overkjøring. Lagene gikk nemlig til pause på stillingen 18-18. Etter sjokkstarten våknet USA og vant de to neste periodene komfortabelt. Til slutt vant NBA-stjernene 113-69.

Tennis: Hissig verdensener
Williams-søstrene fikk en tidlig exit fra doubleturneringen i går. Og i natt kunne det gått fra vondt til verre for Serena. I andrerundekampen mot Alizé Cornet slet amerikaneren i det første settet, og lot det gå utover racketen sin. Men verdenseneren fikk etter hvert kontroll på temperamentet og vant begge settene.

Håndball: "Bá" stengte buret
Angolas håndballkvinner fortsatte sin gode åpning på mesterskapet ved å slå Montenegro 27-25. Dermed står det afrikanske overraskelseslaget med full pott etter to spilte kamper.

Seieren mot sterke Montenegro skal den angolanske keeperen Teresa "Bá" Almeida ha mye av æren for. Den reaksjonssterke målvakten hadde en redningsprosent opp mot 60 prosent i andre omgangen. I neste kamp venter Norge!

Svømming: USA mot Russland i intens gullduell
Ingen verdensrekorder i bassenget i natt, men fire gullmedaljer ble delt ut. På herrenes 200 meter fri tok kinesiske Sun Yang seieren, mens amerikanske Ryan Murphy vant 100 meter rygg.

Katinka Hosszu tok sin andre gullmedalje i OL, da hun svømte inn til seier på 100 meter rygg. Men den finalen det var knyttet aller mest forventninger til var 100 meter bryst for kvinner, der den dopingdømte russeren Julia Jefimova var en av favorittene. Jefimova ble møtt av en spredt pipekonsert da hun entret arenaen, og fikk svært "strenge" blikk fra sine konkurrenter. Jefimova svømte inn til sølv, kun slått av erkerivalen fra USA, Lilly King, som vant med ny olympisk rekord på tiden 1:04.93.