Mandag la den republikanske presidentkandidaten Donald Trump fram sin plan for den amerikanske økonomien. Foto: Bill Pugliano/Getty Images
Mandag la den republikanske presidentkandidaten Donald Trump fram sin plan for den amerikanske økonomien. Foto: Bill Pugliano/Getty Images Foto: Bill Pugliano

Trump lover mindre skatt

Donald Trump lovet skattelette og mindre offentlig regulering i sin tale om økonomisk politikk i Detroit mandag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– De rike skal betale sin rettmessige andel, men ingen skal betale så mye at det undergraver USAs mulighet til å konkurrere, sa den republikanske presidentkandidaten.

Ingen amerikanske selskaper bør betale mer enn 15 prosent av inntektene i skatt, ifølge Trump.

Han kom med en rekke angrep på rivalen Hillary Clinton, og hevdet at hun går inn for skatteøkninger som vil ramme næringslivet.

Trump lovet imidlertid også å fjerne smutthull i skattesystemet som har vært gunstige for spekulantene på Wall Street – og ham selv. I tillegg vil han styrke mulighetene for skattefradrag for utgifter til barnepass.

Motstand mot frihandel har lenge vært en viktig sak for Trump, og i talen kritiserte han USAs handelsavtaler med blant andre Sør-Korea, Canada og Mexico. Han hevdet at Clinton kommer til å godkjenne den foreslåtte handelsavtalen for landene rundt Stillehavet hvis hun blir president.

Årsaken til Trumps motstand mot handelsavtalene er at han mener de har ført til tap av arbeidsplasser i USA.

En rekke demonstranter ble ført ut under Donald Trumps tale i Detroit. Foto: AP Photo/Evan Vucci
En rekke demonstranter ble ført ut under Donald Trumps tale i Detroit. Foto: AP Photo/Evan Vucci Foto: Evan Vucci

Under innlegget i Detroit ble en rekke demonstranter ført ut av salen mens Trump talte. Med korte mellomrom reiste demonstrantene seg opp og ropte slagord, før de ble kastet ut av rommet.

(©NTB)