Tove Lo: – Jeg flasher puppene så mye jeg vil

Den svenske superstjernen tar USA med storm – og bryr seg ikke om skandaleoverskriftene som kommer når hun viser puppene fra scenen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Hun har stått på scenen med Coldplay og Nick Jonas, og hun har skrevet låter for Ellie Goulding og flere internasjonale stjerner. Svenske Tove Lo (28) har blitt et hett navn i USA.

Men når TV 2 skal intervjue artisten i Oslo, er det ingen diva som møter oss. Tove Lo er avslappet og usminket, og hun er ikke typen til å bry seg om hun har en «dårlig hårdag».

Ble satt ut av kroppspresset

– Det var en av de tingene jeg syntes var krevende da jeg kom til USA. Fordi jeg er jente, og fordi jeg driver med pop, ble det veldig mye fokus på utseendet mitt. Folk stilte spørsmål om hvordan jeg så ut, og syntes jeg skulle fikse meg mer, forteller Tove Lo til TV 2.

Det ble skrevet mye negativt om at jeg viste fram puppene. Da tenkte jeg bare at faen, det gjør jeg.
Tove Lo

– Det er en forventning om at jeg skal bry meg mye om utseendet og bytte outfit fire ganger om dagen. Det har vært vanskelig å holde fast ved at jeg ikke er så opptatt av det, forteller artisten.

Ga USA puppesjokk

Kroppspress eller ikke – Stockholm-jenta fant sin måte å slå tilbake. Under sin USA-turné begynte hun å flashe puppene på scenen, til publikum og journalistenes store sjokk. Det ble rett og slett litt i meste laget for amerikanerne.

Se video av Tove Lo som flasher puppene øverst i saken.

– Det var det eneste spørsmålet jeg fikk fra folk. Hvorfor gjorde du dette, er det noe politisk bak det? Men nei ... Det var bare følelsen av frihet, jeg kan gjøre hva jeg vil, og jeg kan flashe puppene så mye jeg vil, sier Tove Lo.

Hun måtte stå imot en storm av kritikk og reaksjoner.

– Det ble skrevet mye negativt om at jeg viste fram puppene. Da tenkte jeg bare at faen, det gjør jeg. Og jeg vil fortsette med det dersom jeg har lyst til det.

Slår et slag for ærlige dater

Nå er Tove Lo klar med ny musikk. Med låta «Cool Girl» tar hun opp at folk, inkludert henne selv, ofte gjør seg kulere enn man egentlig er, når man møtes på date.

– Ofte blir man til den man tror at den man er interessert i vil ha. Man burde tørre å vise hvem man virkelig er. Dersom man blir dumpet på grunn av det, så er det egentlig greit. Man må jo finne noen som liker en for den man er, sier Tove Lo.