Strandli og Brun enkelt til semifinale

Kontrollerte inn seieren i heat nummer to.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det ble aldri helt spennende i kvalifiseringsheatet da Are Strandli og Kristoffer Brun tok seg videre i lettvekt dobbeltsculler mandag ettermiddag.

Etter den første passeringen lå de to sekunder foran amerikanerne på andreplass, og de norske gutta passet på å opprettholde ledelsen gjennom hele racet.

– Vi hadde kontroll, men vi visste at vi måtte ha en tøff gjennomkjøring i dag for å sjokkere kroppen litt. Vi kjørte på hele veien, og det var ganske tøft, og det var jo litt sjokkerende, forteller Kristoffer Brun til TV 2.

Hver gang amerikanerne prøvde å støte og true den norske ledelsen, så rykket nordmennene fra på nytt og stabiliserte båtlengden som skilte de to lagene i front. Dermed så det ikke ut til at gårsdagens avlysning hadde noen effekt på de to nordmennene i dag.

– Vi brukte det bare positivt og vi hadde en veldig fin treningsøkt på ettermiddagen når det hadde stilnet. Vi brukte dette på en veldig fin måte, og det passet oss helt perfekt, fortalte Are Standli til TV 2 etter heatet.

På tiden 6.24.81 var de ett sekund tregere enn Irland som vant det første heatet, men det endret ikke på resultatet.

Med seieren i det andre heatet kan Strandli og Brun nå se frem til semifinale i lettvekt dobbeltsculler. Semifinalene går allerede på onsdag.