«Dont get Trump, get Evan» Slik ble Evan McMullin lansert som mulig uavhengig kandidat for republikanerne mandag. FOTO: Twitter
«Dont get Trump, get Evan» Slik ble Evan McMullin lansert som mulig uavhengig kandidat for republikanerne mandag. FOTO: Twitter

– Setter inn tidligere CIA-agent mot Trump

Trump-motstandere i Det republikanske partiet i USA planlegger å lansere CIA-veteranen Evan McMullin som uavhengig kandidat i presidentvalget, ifølge BuzzFeeds kilder.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Trump-motstandere i Det republikanske partiet i USA planlegger å lansere den tidligere CIA-agenten Evan McMullin som uavhengig kandidat i presidentvalget, ifølge BuzzFeeds kilder.

McMullin har ikke selv kommentert saken. Ifølge nettavisen planlegger han å registrere sitt kandidatur ved 12-tiden mandag lokal tid. Det vil si klokken 18 norsk tid.

Det blir i så fall en lite kjent kandidat som kaster seg inn i kampen mot Trump og Demokratenes Hillary Clinton om å bli USAs neste president.

Den tidligere CIA-agenten har aldri vært folkevalgt og hadde mandag 135 følgere på Twitter.

Folk som kjenner McMullin godt, sier at han har støttespillere blant seriøse republikanske donorer og pengeinnsamlere.

De understreker også at hans tilknytning til Utah er en fordel.

Trump har dårlig oppslutning i delstaten, som har en stor Mormoner-befolkning. De gjentatte kontroversielle utspillene til presidentkandidaten har i økende grad vakt mye harme også innad i partiet.

McMullin har tidligere kritisert Trump på sosiale medier. For en uke siden uttalte han seg på bakgrunn som offiser i CIA om muslimer i USA:

«Jeg vil at alle amerikanere skal vite sannheten. Amerikanske muslimer, og andre muslimer har spilt en avgjørende rolle i å beseire terrorismen etter 11. september. De er unnværlige i denne kampen. Å angripe dem som en gruppe, gjør Amerika svakere, ikke sterkere» skrev han på sin facebookside 2. august..

(©NTB/TV 2)