DØDSULYKKE: Caleb Schwab (10) omkom i en ulykke i en forlystelsespark i Kansas. Foto: Schlitterbahn Waterparks and Resorts/Politiet
DØDSULYKKE: Caleb Schwab (10) omkom i en ulykke i en forlystelsespark i Kansas. Foto: Schlitterbahn Waterparks and Resorts/Politiet

Caleb (10) omkom i verdens høyeste vannrutsjebane

Omstendighetene er uklare om hvordan tiåringen omkom i den 51 meter høye vannrutsjebanen hvor man oppnår en hastighet på hele 72 km/t i en gummibåt.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Caleb Schwab (10) omkom i en ulykke i verdens høyeste vannrutsjebane i forlystelsesparken Schlitterbahn Water Park i Kansas City søndag.

Tiåringen var på besøk i parken sammen med sin familie da ulykken skjedde.

Nakkeskade

Det er uklart hvordan dødsulykken kunne skje, og parken er stengt inntil videre på grunn av undersøkelser og etterforskning av ulykken.

Caleb døde av en nakkeskade og ble funnet død i enden av bassenget. Han satt i en gummibåt med to kvinner. De to kvinnene fikk mindre skader i ansiktet.

– Vi vet ærlig talt ikke hva som skjedde, derfor har vi iverksatt en egen etterforskning for å fastslå hvordan dette kunne skje, sier Winter Prosapio, talskvinne for parken til ABC News.

Rutsjebanen «Verrückt» er ifølge parken verdens høyeste vannrutsjebane med et startpunkt 51 meter over bakken.

Tar kun elleve sekunder

Rutsjebanen åpnet for to år siden og for å komme til startpunktet må man klatre opp 264 trappetrinn rundt et tårn.

Herfra rutsjer man ned i en gummibåt som kan nå en hastighet på 72 km/t. Hele turen tar kun elleve sekunder og det er spent et sikkerhetsnett over hele rutsjebanen hvis noen skulle falle ut i fart.

Sønn til politiker

Guttens foreldre, den republikanske politikeren Scott Schwab og hans mor Michele, bekreftet søndag at deres sønn hadde omkommet.

– Siden den dagen han ble født har han bragt glede til vår familie og alle andre han kom i kontakt med, skriver Scott Schwab i en pressemelding.

Flere fra familien var vitne til ulykken. Calebs bror ble observert skrikende etter ulykken.

Vannrutsjebanen åpnet i 2014, ett år forsinket blant annet fordi man hadde store problemer med sikkerheten for de som satt i gummibåten.

Det var opprinnelig 14-årsgrense på skien, men den begrensningen er fjernet fra parkens egen nettside.